44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פסטל דה בטטא במלית טונה

פסטל דה בטטא במלית טונה

בס"ד

 

מאכל מהמטבח המרוקאי ובמקור הוא ממולא בבשר.

שישי אחד החלטתי לגוון בהגשת הדגים לשבת,- לא עוד חריימה,קציצות דגים או טונה - והחלטתי לשלב בין מתכון אהוב על ילדיי (הפסטלים) לבין מלית של קציצות טונה שגם כן אהובות עליהם וזה מה שיצא.

המחמאות לא אחרו להגיע והקציצות התחסלו במהירות האור ובנס הצלחתי "להציל" כמה לארוחת השבת.

לערכים תזונתים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5613

*יוצא בערך 25 פסטלים(תלוי בגודל).

 

 

המצרכים לפסטלים:
 
5 תפוחי אדמה בינונים
1 כף כורכום
2 כוסות מים (לכיסוי תפוחי האדמה)
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
צרור כוסברה קצוץ
 
המצרים למלית:
 
2 קופ' קטנות של טונה
1 בצל קטן
צרור כוסברה קצוץ
קורט מלח
1 כפית פפריקה 
1 כפית כמון
 
 
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
 
1/4 כוס שמן לטיגון
 
 
אופן הכנת הפסטלים:
 
- לקלוף ולחתוך לפרוסות את תפוחי האדמה להכניס לסיר ביחד עם הכורכום ומים עד שיכסו את תפוחי האדמה.
- לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו.לסנן היטב ולקרר.
- למעוך את תפוחי האדמה כמו לפירה,להוסיף את הכוסברה,לתבל במלח,להוסיף את הביצה ולערבב. 
 
אופן הכנת המילוי:
 
- לסנן את הטונה מהשמן ולהניח בקערה.
- לגרר את הבצל ולהוסיף לטונה.
- להוסיף את הכוסברה והתבלינים ולערבב.
 
- ליצור מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל פינג פונג.
- לשטח כל כדור על היד,לשים מעט מהמילוי,לסגור ולגלגל כמו קובה/קציצה, למעוך לקבלת קציצה שטוחה.
- בצלחת שטוחה להניח את פירורי הלחם.
- בצלחת עמוקה לטרוף את הביצים.
- לחמם את השמן במחבת.
- לקחת כל קציצה ולהניח בצלחת פירורי הלחם, לכסות מכל הצדדים ולהעביר לביצה.
- לטגן את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת