00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

וטרושקה - מאפה רוסי של שמרים וגבינה

25/07/2014

מאפה טעים ורך. פשוט ללקק את האצבעות. בהשראת המתכון של הקונדיטורית אסטלה.

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כף מלאה שמרים יבשים

1 כפית אב' אפייה

2 כפות גדושות סוכר

120 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים M

1/3 כוס חלב + 1/3 כוס שמנת חמוצה/ מתוקה

קורט מלח

 

למלית:

300 גר' גבינת טבורוג/ טוב טעם/ כנען

2-3 כפות סוכר

1 ביצה L

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון

חופן צימוקים שחורים קטנים, שטופים

 

1 ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ סוכר:

1/3 כוס מים

1/3 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה ומלח.

    מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עד לקבלת בצק רך ועדין הניתק מדפנות המערבל. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.

2. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה נקייה מקומחת. מכסים ושמים במקרר ל-4 שעות לפחות (או ללילה).

3. מערבבים חומרי המלית לאחידות.

4. מוציאים. מחלקים לכמה כדורים, מרדדים כל כדור למלבן. לוקחים רינג/ כוס גדול ורינג/כוס יותר קטן. יוצרים עם הרינג הגדול עיגולים ומסמנים בפנים עיגולים יותר קטנים. מורחים את מלית הגבינה בעיגול הפנימי הקטן. סוגרים פנימה את השוליים שלא מרוחים בגבינה ע"י צביטות וקיפולפנימה על המלית.

5. מרפדים תבנית בנייר. מניחים במרווחים את העוגות ומתפיחים להכפלת הנפח.

6. מורחים בביצה טרופה.

7. אופים בחום 180 מעלות כ-20 דק' עד להזהבה יפה.

8. בינתיים מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר קטן מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש וממשיכים לבשל עוד כ-5 דק'.

9. מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים השוליים בסירופ.

 

בתאבון....

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת