00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מאפי שמרים יפהיפיים במילוי ממרח שוקולד וחלבה

 

 

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כף מלאה שמרים יבשים

1 כפית אב' אפייה

2 כפות גדושות סוכר

120 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים M

1/3 כוס חלב + 1/3 כוס שמנת חמוצה/ מתוקה

קורט מלח

 

למלית:

ממרח שוקולד

חלבה מפוררת

 

1 ביצה טרופה, לציפוי

 

לסירופ סוכר:

1/3 כוס מים

1/3 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה ומלח.

    מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עד לקבלת בצק רך ועדין הניתק מדפנות המערבל. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה.

2. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה נקייה מקומחת. מכסים ושמים במקרר ל-4 שעות לפחות (או ללילה).

3. מוציאים. מחלקים לכמה כדורים, מרדדים כל כדור למלבן. חותכים רצועות.

    מורחים על גבי כל רצועה ממרח שוקולד ומפזרים חלבה. סוגרים לאורך הרצועה חצי אחד על גבי השני ומלפפים לבורג מסובב. יוצרים שבלול יפה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר.

    ממשיכים ככה עם השאר.

4. משהים להכפלת הנפח. מצפים בביצה טרופה.

5. אופים כ-20 דק' בחום 180 מעלות או עד להזהבה יפה.

6. בינתיים מכינים סירופ: שמים מים וסוכר בסיר קטן. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מניחים בצד שיצטנן מעט.

7. מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ.

 

בתאבון.... ושיהיה שקט וחיילנו יחזרו בשלום. אמן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת