33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

צלי כתף בקר ביין אדום

צלי כתף בקר ביין אדום

כבר המון זמן שמתחשק לי לנסות צלי טוב, ואחרי שהגיע לידי נתח יפה של 2 ק"ג זה הזמן . 

2 ק"ג כתף בקר שלמה

10 שיני שום(5 מתוכם יהיו בסיר ו-5 בתוך חריצים בנתח)

מרינדה : חרדל, סילאן, עלעלי רוזמרין, מלח, פלפל גרוס

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עם הקליפה

4 גזרים חתוכים לקוביות

3 בצלים חתוכים לטבעות

2-3 כוסות יין אדום 

מים 

2 עלי דפנה, מלח ופלפל אנגלי

-------------

מתחילים בהכנה לילה לפני.

לוקחים את הנתח, מנגבים אותו מנוזלים, חורצים 5 חריצים ודוחפים אליהם 5 שיני שום. מערבבים את המרינדה, מצפים את הנתח מכל הכיוונים, מכסים ונותנים לנתח לשהות במרינדה במקרר לפחות 10 שעות לפני הבישול.

לסיר גדול מכניסים שמן קוקוס וכשחם צורבים את הנתח מכל הכיוונים. מוציאים לצלחת. באותו הסיר, מטגנים בצל, שיני שום ומכניסים את הגזרים, לגרד עם כף מעץ את כל השומן שנדבק לתחתית. מוסיפים את תפוחי האדמה והנתח. שופכים את היין ומוסיפים מים לפי הצורך עד ש-3/4 מהנתח מכוסה בנוזלים. שמים גם תבלינים ומביאים לרתיחה. 

מבשלים על אש קטנה מאוד למשך 3-4 שעות, כשכל חצי שעה יוצקים נוזלים על הנתח או הופכים אותו לצד השני. 

לאחר מכן נותנים לנתח לנוח עד צינון מוחלט, אפשר גם למשך הלילה מחוץ לנוזלים, ואז פורסים ומגישים. 

את הנוזלים שנשארו בסיר אני מצמצמת ומוזגת מעל הנתחים. 

   אחרי צריבה ראשונית :       

                                                          

בתאבון ושבת שלום!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת