33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

פטנט לתפוחי אדמה קריספיים ומצוינים

פטנט לתפוחי אדמה קריספיים ומצוינים

כשאני מכינה לנו תפוחי אדמה בתנור, אני בד"כ מכינה עם שמן זית, אוהבים כאן יותר מאשר עם שמן קוקוס, ועל טמפ' שלא עולה על 150 מעלות כדי לא לפגוע בשמן. 

האם גם לכם קורה שאתם משתמשים בשמן הזית בנדיבות, אבל כשאתם מוציאים את התבנית אח"כ, נשאר המון שמן זית בתבנית ? 

אז גיליתי איך אפשר לגרום לזה לא לקרות, ממש במקרה, ועל הדרך לאכול תפוחי אדמה פריכים וטעימים. 

5 תפוחי אדמה גדולים/בטטות פרוסים לפרוסות דקות

שמן זית/קוקוס/גהי

מלח גס

עשבי תיבול

מכינים אותם בשכבה אחת בלבד, אז רצוי לקחת תבנית גדולה.

מפזרים את כל תפוחי האדמה על התבנית (מעל נייר אפיה). מורחים בשמן זית ממש (אבל ממש!) בנדיבות.

מפזרים מלח גס, ואפשר קצת עשבי תיבול, ואופים בטמפ' של 150 מעלות למשך כשעה. מיד כשהתנור מסיים, ואחרי שזה הגיע לגוון שחום מספיק לטעמכם, מיד מוציאים את התבנית החוצה ולא נותנים להתקרר בתנור. התפוחים "שותים" את השמן אליהם, ואנחנו גם נהנים מהשומן, וגם לא מבזבזים חומר יקר. 

היום אכלנו אותם לצד סלט (כרוב, גזר מגורד, מלפפונים, עגבניות ואבוקדו), טחינה ביתית וקציצות (500 גר' בשר בקר+500 ג' לב בקר טחון) במחבת.  

היה מעולה !!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת