00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי דובדבנים טריים

אמנם התקופה האחרונה לא ממש עושה חשק להיכנס למטבח ולהשקיע. אבל קינוח מתוק תמיד בא בטוב, ובמיוחד שהוא מכיל דובדבנים נפלאים וטריים שנמאים בשיא העונה שלהם. ואם אפשר גם לקשט את הפאי שיהיה מעניין ומושך לעיין, אז עשיתי את שלי מכל הבחינות. וכך בין אזעקה אחת לשניה בין ריצה מהמטבח לממ"ד הצלחתי גם להכין את פאי הדובדבנים הטריים המקסים הזה.

אם בא לכם גם קישוט טעים כזה אצלכם לימים טרופים אלו, קבלו ממני את המתכון, עם המון אהבה וברכות לשקט ולימים מפרגנים יותר.

 

 

 

 

מתאים לתבנית פאי מתפרקת של 24 ס"מ

 

המרכיבים:

בצק הקלתית:

  • 2 כוסות קמח

  • 150 גר` חמאה

  • 100 גר` אבקת סוכר

  • 1 חלמון

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 כפות מים

ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות, חותכים בעזרת סכין חדה את השאריות. (את שאריות הבצק - לא לזרוק! איספו אותן עיטפו בניילון נצמד והכניסו בינתיים למקרר)

  6. את בצק הקלתית, הכניסו להקפאה למשך כ- 10 דקות. (עד לסיום הכנת מילוי הדובדבנים)

מילוי הדובדבנים:

  • 500 גר' דובדבנים טריים מגולענים
  • 1/3 כוס סוכר 
  • 2 כפות קורנפלור (20 גר')
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות וניל 
  • 1/4 כוס יין אדום 
  • 1/4 כוס מים

 

* 1 חלמון ביצה להברשת הפאי

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש את הדובדבנים, הסוכר,תמצית הוניל, 1/4 כוס מים והיין והביאו לרתיחה עדינה.
  2. המיסו את הקורנפלור ב- 2 כפות המים, והוסיפו אל הסיר. ערבבו עוד כשתיים שלוש דקות להסמכה קלה של המסה והורידו מהאש.

 

הרכבת ואפיית הפאי:

  1. הוציאו את הקלתית מההקפאה, שיפכו מעל את מילוי הדובדבנים וישרו יפה.
  2. הוציאו את שאריות הבצק מהמקרר, רדדו למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ובעזרת חותכן עוגיות קטן צרו צורות כיד הדמיון שלכם.
  3. הניחו את צורות הבצק מעל מילוי הדובדבנים על גבי כל פני הפאי, ומירחו את הבצק בחלמון ביצה מהול בכפית מים.
  4. הכניסו לאפיה בחום של 200 מע' למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל- 180 מע' והמשיכו באפיה עוד כ- 20 דק'. (אם הבצק למעלה כבר שחום ואתם פוחדים שיישרף, פירסו מעל נייר אפיה, אבל לא לסגור הרמטי. אלא רק להניח באופן רופף)

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת