88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כדורי שוקולד מביסקוויטים

18/07/2014
כדורי שוקולד מביסקוויטים

כדורי שוקולד מביסקויטים

 

 

טומנים בתוך כדור השוקולד פיסת מרציפן ו/או אגוז שלם קלוי

 

לעיטור, מגלגלים בשבבי שקדים  קלויים

 

מצרכים:

4 ח'   של פתי בר  , נשתמש רק בשלוש, ואם יש צורך בעיסה יותר מוצקה נוסיף מהרביעית,

(יש חבילות  ביסקוויטים של שתי יחידות נפרדות באריזה, עטופות בצלופן,  , והכוונה כאן לשתיים כאלה) 

2 חפיסות שוקולד מריר,

1 שמנת מתוקה 38%

1/3 כוס ליקר שוקולד,

1/3 כוס  שרי הרינג, או ליקר דובדבנים אחר,

1 ח' עטרות נייר בקוטר הרצוי,

1 ח' מרציפן טבעי, חצוי לאורכו, וחתוך לפיסות דקות,

לעיטור:  שקדים ואגוזים בטעם טבעי (ללא מלח),

1 כוס שבבי שקדים קלויים, בצלוחית,

2 כוסות אגוזי לוז קלויים  וקלופים  (מחציתם שלמים ומחציתם שבורים) בשתי צלוחיות נפרדות,

אופן הכנה:

מכינים שתי שקיות ניילון גדולות אחת בתוך השניה, מכניסים כל פעם 1 ח' פתי בר, ומכים עם תחתית של כוס עבה,  לשבירת הביסקוויטים לחתיכות גדולות,

לא לפורר לאבקה, זאת לא המטרה, (אפשר לעשות זאת גם על ידי מערוך ללחוץ בשתי הידיים בתנועות רידוד ממעל השקית עד לשבירת כל הביסקוויטים)

מעבירים לקערה עמוקה.

חוזרים על התהליך עם שתי החבילות הנותרות.

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, שוברים פנימה את קוביות השוקולד  מערבבים עד שהם נמסים.

יוצקים על הביסקוויטים המרוסקים גס, את השוקולד+ שמנת, מערבבים,

מוסיפים את ליקר השוקולד ומערבבים,

מוסיפים את ליקר הדובדבנים ומערבבים,

אם אתם אוהבים  טעם יותר אלכוהולי הוסיפו ליקר בכמות  הרצויה לכם.

אם העיסה דלילה מדי, הוסיפו ביסקוויטים מרוסקים, המרקם צרייך להיות כזה שאפשר לגלגל בידיים לכדורים ,

לחילופין אפשר  להניח בעטרות נייר בעזרת כף.

מכסים את הקערה, מכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות,

מוציאים מהמקרר  ומעצבים  לכדורי שוקולד .

* מה שעשיתי במתכון זה, חילקתי את אגוזי הלוז  ל-

1 כוס אגוזים שלמים,

 1 כוס אגוזי לוז מרוסקים גס (בתוך שקית ניילון ובעזרת כוס,  ראו לעיל הכנת שברי הביסקוויטים).

נוטלים מעיסת הביסקוויטים, כמות בגודל כדור פינגפונג לערך, ומשטחים על  כף היד,

טומנים בתוכו אגוז לוז קלוי שלם,  או חתיכת מרציפן, וסוגרים לכדור קטן,  מגלגלים בין שתי כפות הידיים לעיצוב כדור  שוקולד עגול, 

לעיטור:

מגלגלים בשבבי שקדים או בשברי אגוזי לוז  מרוסקים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת