2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

סופריטו בשר ...

אוכל מנחם לזה אני קוראת אוכל מנחם ,אוכל שמחזיר אותי לבית אימי ,לבית של סבתא בירושלים ,אני זוכרת את הטעם של

הסופריטו של סבתי שולמית שבשלה את התבשיל הנהדר הזה על פתליה במשך שעות ארוכות ,והריח הממכר שהיה מתפשט

בבית ,לא מזמן ישבתי בסעדה מוכרת בירושלים שהאוכל מתבשל על פתיליות והזמנתי את המנה הזת ,כהגיע הסופריטו

לשולחן הריח שמילא את האף החזיר אותי ברגע לבית אימא וסבתא ,לניחוח המוכר והמנחם ,אוכל פשוט שמתבשל בהמון

אהבה ובסבלנות גדולה עם מינימום תבלינים .

מצרכים :

1/2 קילו בשר כתף או שריר חתוך לקוביות

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 כפית  מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

2 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

 אופן ההכנה:

מחממים בסיר 4 כפות שמן מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב. ,מתבלים ב1/2 כפית מלח ,

ו1/2 כפית פלפל שחור ,מוסיפים 2 כוסות מים ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את האבקת מרק עוף,מבשלים

על להבה נמוכה במשך שעה וחצי שעתיים עד לריכוך הבשר .

במקביל מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה,ממליחים מיד

ב1/2 כפית מלח ומפזרים את הפלפל השחור הנותר .

בתום השעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם הבשר, טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. מבשלים

יחד על להבה נמוכה מאוד כשעה נוספת כשמידי פעם מטלטלים את הסיר שהרוטב יכסה את תפוחי האדמה .

אם חסר נוזלים אפשר להוסיף 1/2 כוס מים רותחים .

תפוח האדמה אחרי הטיגון לפני הבישול .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת