00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יפצ´וק מבשלת ואופה

מאפה שמרים יפה תואר

09/07/2014

       את המאפה הזה הכנתי למסיבת טרום חינה(פאל) ללישם הבת של החברים הטובים שלנו....קולולולו...

       המרוקאים נוהגים לעשות ערב לפני החינה עוד "מסיבונת" ...מסדרים בסלון בדר"כ ...את כל הסלסלאות 

                     המלאות(בשמים,תמרוקים,מגבות,ועוד...)

    שהוכנו לכלה עם מגשי העוגיות  ומזמינים את בני המשפחה הקרובים שרים ורוקדים  

             באותו יום מכינים את החינה לטכס החינה

       את הרעיון למאפה לקחתי מכאן  יש המון רעיונות באינטרנט....את המליות תרכיבו לפי רצונכם ...חשוב !!!!שלא יהיו נוזלים 

 

מאפה שמרים במלית סלט טונה

מצרכים לבצק

500 גר' קמח רגיל

1 כף שמרים יבשים (25 גר' טריים)

1 כף דבש

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים פושרים(חד פעמי לשתייה קרה)

1 כף שטוחה מלח

למלית

2 טונה בשמן

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות

10 פטריות קצוצות

2 בצל ירוק קצוץ

10 זיתי קלמטה קצוצים

חופן כוסברה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 כפות צ'ילי מתוק

1 ביצה טרופה

מעט שומשום/קצח לפיזור

אופן ההכנה

להכנת הבצק - לערבב את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה להוסיף מלח ולהמשיך ללוש כ-5 דקות

לקמח את הקערה ולהתפיח כשעה במקום חמים  מכוסה בניילון נצמד

להכנת המלית-  לסנן את הטונה היטב ולערבב את כל החומרים

להרכבה

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים

מרדדים כל חלק בנפרד לעובי 1/2 ס"מ לעיגול בקוטר תבנית מס' 26

בחלק אחד מסמנים עיגול עם כוס בקוטר 8 ס"מ (השתמשתי במכסה של החותכנים)

וממלאים במלית

את שאר המלית מסדרים סביב העיגול בצמוד לשוליים

מניחים בעדינות את החלק השני של הבצק ולוחצים עם כוס על העיגול הפנימי עם המלית

מסדרים את הבצק  וסוגרים ומהדקים עם מזלג סביב(כמו בתמונה)

חותכים עם גלגלת פיצה/סכין  מהשוליים לעיגול האמצעי כ-18 חלקים שווים

מהדקים היטב את הקצוות עם מזלג שהמלית לא תגלוש החוצה

מסובבים כל חלק חצי סיבוב שהמלית תהייה למעלה

מורחים ביצה טרופה שומשום/קצח

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yafchuk1 אלא אם צויין אחרת