00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פשטידה / קיש בסיס בצק בטטה וגבינות

 

 

המצרכים : 

1 יחידה של בצק מוכן של מעדנות -  מלוח  - 450 גרם 

כדאי לדעת  : את הבצק יש להניח לילה לפני 8 שעות במקרר ושעה לפני השימוש בטמפרטורת החדר.

2 בטטות פרוסות לקוביות גסות

שמנת מתוקה 1 - 38%

גבינת צאן משק צוריאל  16%  - 180 גרם  מגורדת גס

גבינה צהובה  150 גרם - מגורדת גס

2 בצים

קורט אגוז מוסקט  - 1/4 כפית בערך

קורט פלפל שחור - 1/4 כפית בערך

1/2 כף שמן

קורט מלח 

 

צריך :  תבנית פאי

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את הקוביות בטטה לתנור אותם משמנים מעט מעט בשמן ומעט מלח - 30 דקות  ב- 200 מעלות. - ולהניח להתקרר. (כדאי אפייה בטורבו)

2. את הבצק המוכן יש לפרוס ולהניח על גבי תבנית הפאי ולסדר בעזרת האצבעות -  כדאי להשאיר שארית בצד  (כמו בתמונה)

3. להניח את הבטטה שהתקררה על גבי הבצק.

4. להוסיף את הגבינות המגורדות .

5. בקערה לערבב את השמנת  + 2 בצים ולערבב היטב - ולהוסיף על גבי הגבינות בצורה שווה.

6. לפזר מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט  (לפי טעמו האישי של כל אחד)

7. 180 מעלות  40 - דקות ...

בתאבון 

 

כדאי לדעת  :  המתכון הינו בסיסי וניתן למילוי עם כל ירק שרק רוצים .... הרעיון הוא  שהירק צריך להיות מבושל או אפוי בתנור..

 

שלב ראשון הנחת הבצק והבטטה

זה הבצק שהשתמשתי לפשטידה / קיש

הנחת הגבינות על הבטטה ותיבול בפלפל שחור ואגוז מוסקט

הבצים והשמנת בקערה  למילוי הפשטידה / קיש

ואחרונה חביבה הדוגמנית :

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת