33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

קישואים כדוריים ממולאים לארוחת שישי

קישואים כדוריים ממולאים לארוחת שישי

נתקלתי השבוע בנטעים אצל חנות הירקות שלנו משק שוורצמן בקישואים כדוריים יפייפים. 

וישר עלה לי לראש למלא אותם. 

4 קישואים כדוריים

למילוי : 

200 גר` בשר טחון

200 גר` לב בקר טחון

1/3 כוס אורז בסמטי שבושל 5 דק` במים

1 בצל קטן

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, פפריקה

לרוטב :

1 בצל קטן

4 שיני שום קצוצות

1 קופסא עגבניות מרוסקות

10 עגבניות שרי חצויות

פפריקה, קינמון, פלפל אנגלי, מלח

מים

מתחילים במילוי. 

בסיר רחב מטגנים את 2 הבצלים עד שקיפות. באותו הזמן מבשלים 5 דקות את האורז במים, וסוגרים את האש. 

מחצית מכמות הבצל מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, האורז המסונן והתבלינים. 

מסירים את החלק העליון של הקישואים ומרוקנים עם כפית קטנה (עדיף קפיצית-יותר נוח) את התוכן. לאחר מכן, ממלאים את הקישואים לידי 3/4 גובה במילוי. 

לסיר הרחב עם המחצית השנייה של הבצל, קוצצים את השום, מטגנים לכמה דקות, מוסיפים את העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקישואים כך שהרוטב מגיע רק עד גובה 3/4 קישוא. את שאר המילוי אם נשאר מכניסים לתוך הרוטב. משקים את הקישואים עם הרוטב, ומבשלים על אש בינונית במכסה סגור למשך כשעה, כשמדי פעם משקים את הקישואים כדי שהמילוי לא יתייבש.

                      

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת