00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף וירקות בתנור

עוף וירקות בתנור

 

 

 

 

 

עוף וירקות בתנור

 

 

 

מתחילים מניקוי ותיבול העוף, אפשר מיום קודם. כרעיים/ ירכיים/ שוקיים  ,

הכמות הניתנת בזה מיועדת ל- 9 כרעיים מחולקים (לירכיים ושוקיים),

חולטים את  חלקי העוף במים רותחים, ומנקים מנוצות ועוקצים ככל הניתן.

בקערה עמוקה שמים  את

חומרי המשרה והתיבול:

שמן זית כ- 1/2 כוס,

פפריקה מתוקה,

1/2 כף  מלח גס,

פלפל שחור גרוס,

מיץ מלימון  1 סחוט,

2-3 כפיות שום כתוש,

מערבבים הכל יחד למרקם משחתי סמיך,  אם יש צורך מוסיפים מעט מים לדילול,

מכניסים פנימה את חלקי העוף הנקיים, מערבבים, כדי שיצופו מכל הצדדים בחומרי התיבול,

עוטפים בניילון נצמד, שומרים במקרר עד יום לפני ההכנה, או לפחות 4 שעות לפני הכנה. לספיגת טעמים מירבית.

 

 

 

להכנת העוף :

מצרכים:

תבנית גדולה ועמוקה הנכנסת לתנור,

חלקי עוף  כמו כרעיים/ שוקיים /ירכיים בכמות הרצויה   ,

2 בצלים  לבנים מחולקים לרבעים,

2 בצלים אדומים מחולקים לרבעים,

5-6 בצלים ירוקים ורעננים הלבן עם חלק העלים הקרוב אליו,

2 ראשי שום חצויים, או מפורקים לשיניים שלמות , או  שיני שום פרוסות,

פלפלים שלושה צבעים חתוכים לרצועות, אדום, ירוק  וצהוב,

עגבניה חתוכה לפרוסות עבות,

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

מערבבים את חלקי העוף, עם הירקות בקערה בה שרה העוף, 

מסדרים את חלקי העוף בתבנית אפיה עמוקה ויציבה (לא חד פעמית!), עם העור כלפי מטה,

ויוצקים מעליו את המשרה + הירקות שבקערה.

מכניסים  לתנור, ומדי 20-25 דקות   מרטיבים בנוזלים המופרשים מהירקות והעוף.

כאשר הכל מתחיל להזהיב, הופכים את חלקי העוף, עם הצד התחתון  (העור) כלפי מעלה,

לא שוכחים להרטיב מדי פעם,  בעזרת כף, משך כל זמן האפיה, בכך מותנית העסיסיות של העוף,

ממשיכים לאפות עד שהעוף מקבל צבע שחום יפה , ומלא בטעמם  של הירקות, שכל כך עושים לו טוב.

בתיאבון.

 

אחרי שהעוף שרה כמה שעות עם התבלינים,

מערבבים בקערה עמוקה את  חלקי העוף עם הירקות

 

 

 

תוך כדי תהליך האפיה

לא לשכוח להרטיב מדי פעם בנוזלים המופרשים

 

 

חסרות התמונות שהעוף  כבר מוכן,

תצטרכו לסמוך עלי שהיה טעים, לא נשאר כלום...

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת