88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קוגלהוף

 קוגלהוף

 

 

קוגלהוף תפוזית, שוקולדית נימוחה וטעימה

אני כבר חגגתי עם פרוסה אחת ליד הקפה (לאור לקחי העבר הקרוב). 

היה טעים...ויהיה עוד...בלי נדר...

 

 

 

פצפוצי שוקולד צ'יפס מעורבבים בכף קמח,  מעורבבים עם העיסה,

ולתוך תבנית מרוחה היטב בחמאה

י

לפני אפיה פזרתי תערובת סוכר דמררה וקינמון  וגבישי סוכר,

וקישטתי בשקדים מולבנים שלמים ולתנור (לא חייבים)

 

מצרכים:

לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

560 גר' קמח = 4 כוסות,

1/2 שקית שמרית (השתמשתי בכף וחצי שמרים יבשים) או 2/3 קובית שמרים טריים,

225 גר' סוכר = 1+1/4 כוסות  סוכר,

180 מל' חלב = 3/4 כוס חלב,

קליפת תפוז גדול מגוררת דק, (אחר כך תסחטו אותו),

60 מ"ל מיץ  תפוזים סחוט טרי =  1/4 כוס,

2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים,

3 ביצים בטמפרטורת החדר,

200 גר' חמאה רכה מאוד בטמפרטורת החדר,

1 כפית מחוקה מלח ,(מוסיפים רק בסוף הלישה ),

1 כוס שוקולד צ'יפס מריר, או שוקולד מריר רגיל קצוץ גס, +כף קמח לערבב

 

אופן הכנה:

ׁ*אם בחרתם להשתמש  בשמרים טריים,  ערבבו אותם  בקערית עם החלב הפושר וכפית סוכר והניחו לתסיסה, ורק אחר כך להוסיפם לקמח, ולהמשיך  רגיל.

 

 

 בקערת המיקסר עם  וו לישה,  מערבבים קמח סוכר ושמרים יבשים,  כ- 3 דקות,

מוסיפים  קליפת תפוז מגוררת,

ולאט לאט תוך כדי ערבול מוסיפים את הנוזלים חלב, ברנדי, מיץ תפוזים וביצים, ממשיכים לעבד כ- 3 דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה, מערבלים עד שכל החמאה נטמעת בבצק , רק אז, מוסיפים  כפית מחוקה מלח,  (המלח נכנס בסוף אחרת הוא פשוט מדכא את השמרים והבצק לא תופח)

בקערית מערבבים שוקולד צ'יפס + כף קמח (כדי שלא ישקעו בבצק), מערבבים ידנית לפיזור בתוך הבצק,  קיבלנו עיסה סמיכה ודביקה.

*מחממים תנור ל- 180 מעלות,

משמנים תבנית קוגלהוף  היטב בחמאה,

יוצקים פנימה את עיסת הבצק ומישרים בעזרת כף.

לפיזור מעל תוספת שלי: (לא חייבים)

1/2 כפית קינמון + 1/4-/1/3 כוס סוכר דמררה, לערבב ולפזר על פני הבצק  שבתבנית..

מעל לסדר כמו בתמונה שקדים מולבנים שלמים, ולהכניס לתנור שחומם מראש, על רשת התנור,  בשליש התחתון שלו, לשעה.

אני ממליצה לבדוק אחרי 45 דקות עם סכין דקה וחדה אם אפוי בפנים, ואז להמשיך לפי הצורך באפיה. כדאי לנעוץ מאמצע העוגהלעומק ...

אם פני המאפה משחימים, ועדיין בפנים העוגה לא אפויה דיה,  הניחו ברופף נייר אפיה על העוגה, כדי  שלא  תתיבש מדי ותישרף מאפיית יתר, והמשיכו עד שבבדיקה הבאה הסכין תצא ללא מריחת בצק,  ורק השוקולד הנמס יוותר עליה. שחררו במהלך הבדיקה, עם הסכין   סביב הארובה (החור) שבאמצע .

לצנן היטב את העוגה,

להפוך על מגש או צלחת שטוחה, לשחרר  בזהירות מהתבנית, ווואללה...

 

 

אם הבקיעים בעוגה מפריעים לכם, הפכו אותה ורק אתם תדעו את הסוד...

אין הבדל בטעם אגב...surprise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת