33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

טריו עוף, אורז ותפוחי אדמה אפויים בניחוח שום

טריו עוף, אורז ותפוחי אדמה אפויים בניחוח שום
  מנה נפלאה הכולל עוף צלוי, תפוחי אדמה אפויים ואורז עשיר בטעמים. שילוב טעמים מנצח 
                                                                                    
  זמן ההכנה : כ½ שעה
זמן אפיה:כ- ½2 שעות
 דרגת קושי: מורכב
    מספר מנות:6 מנות 




 
6 כרעי עוף נקיים (לילדים ניתן לחלק לחצי)

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפה חמש דקות פרוסים בעובי 1 ס"מ
3 ראשי שום שלמות נקיות 

האורז

6 שיני שום קצוצות קטן (לא לכתוש) 
כף שמן 
לחמם ביחד עד ביעבוע השמן להוסיף 
1 כוס אורז נקי ויבש 
לטגן ביחד כדקה תוך ערבוב להוסיף 
1 קופסה רסק עגבניות 
לערבב ולהוסיף
1 כפית אבקת מרק ביתית 
1 כפית שטוחה מלח 
פלפל שחור לפי הטעם 
קמצוץ צ'לי יבש טחון 
 2 כוסות מים 
להרתיח ולכבות את האש 

להכין בקערה תערובת לתיבול 
3 כפות רוטב צ'לי מתוק/שום/ חריף/קטשופ
1 כף תבלין עוף 
1 כף שמן 
מלח, פלפל , זרעי כוסברה כתושים , כמון  

סידור התבנית 

להניח על התבנית ניר אפיה 
לצקת את האורז עם המים ולסדר בשכבה אחידה 
לתבול את תפוחי האדמה בתערובת התיבול  ולסדר בצפיפות מעל האורז(להקפיד לסדר צפוף שהאורז לא יתיבש) 
לתבל את העוף בתערובת התיבול הנותרת ולסדר מעל , 
לפזר שיני שום שלמות בקליפתם . 
לכסות בניר אפיה 

לחמם תנור ל 200 מעלות  ולהכניס את התבנית המכוסה לשעה אפיה.
אחרי שעה להוריד כיסוי התבנית ולאפות עוד שעה וחצי . 

תהנו . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת