00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שעועית ירוקה עדינה

שעועית ירוקה עדינה

 

שעועית ירוקה טריה, או שעועית ירוקה עדינה קפואה

 

 

 

 

 

שעועית ירוקה עדינה

מנת תוספת, או על יד תוספת אחרת, כמו אורז או פתיתים או מה שבא לכם...

פעם זה היה ירק עונתי, נגמרה העונה אין שעועית,

היום אין בעיה להשיג שעועית מצוינת במרכולים במחלקת הקפואים, כל השנה אז תחגגו עליה,

 

 

שעועית טריה שלמה, לפני בישול, מוקפצת בסיר עם התבלינים

שעועית טריה עם ירקות 

 

 

מצרכים:

1 ח' שעועית ירוקה עדינה  (במחלקת הקפואים בסופר יש מבחר)

3 שיני שום כתושות /פרוסות דק,

 1 כף גדושה אבקת מרק  עוף,

עגבניה עם סימון X על פניה,

שני גבעולי סלרי חצויים,

בצל סגול בינוני חצוי,

 בצל לבן בינוני חצוי,

3 שיני שום פרוסות

שמן קנולה כ- 4 כפות ׁׁ(1/4 כוס),

פלפל /מלח

מים רותחים

אופן הכנה:

אם משתמשים בשעועית טריה, יש  לשטוף היטב בהרבה מים, לקטום את הקצוות, אפשר אם רוצים לשבור לחצי, ואם יש, סיבים למשוך אותם ולהסירם.  (הסיבים מעידים על שעועית מבוגרתsurprise

בשעועית  עדינה קפואה, בדרך כלל אין סיבים, ומשתמשים בה כמות שהיא, ללא הפשרה, אפשר לקנות שלמה ויש גם חתוכה.

בסיר רחב יוצקים את השמן, מחממים ומקפיצים בו את כל הירקות מלבד השעועית, מספר דקות, מוסיפים את השעועית לסיר , מקפיצים 2 - 3 דקות, שהכל יצופה בשמן

מתבלים  באבקת מרק עוף  ופלפל שחור גרוס, 

אחרי כ -7-8 דקות על אש קטנה, מרתיחים מים ויוצקים על השעועית עד כ- 2/3 מתכולת הסיר, מערבבים, מכסים ומבשלים עד לריכוך השעועית במידה שתהיה נגיסה (אלדנטה)  ולא מסמורטטת!!! מתקנים תיבול, אם יש צורך. וזהו.

*אני נוהגת להוציא את הירקות לפני הגשה

 

ואני בכלל אוהבת אותה עם קטשופ חריף...

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת