88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוחים של פעם

עוגת תפוחים של פעם

 עוגת תפוחים של פעם

שכבות תפוחים  מקורמלים ובצק , מעליהם שטרויזל שקדים

ואחרי האפיה,  עוגה פירורית קינמונית ונימוחה

 

 

מצרכים לקירמול התפוחים:

4 תפוחי עץ מזן גרני סמיט /או אלכסנדר, קלופים נקיים מליבות, וחתוכים לקוביות,

30 גר' חמאה,

2 כפות סוכר,

2 כפות ברנדי,

1 כף דבש,

אופן הכנה:

ממיסים בכלי רחב דוגמת מחבת עמוקה, את החמאה מוסיפים סוכר, דבש,  קוביות תפוחי עץ וברנדי.

מביאים לרתיחה עדינה, ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד להתרככות התפוחים ועד  ספיחת כל הנוזלים. התפוחים מקבלים זיגוג יפה

מכבים אש, מצננים לטמפרטורת החדר.

מצרכים  לשטרויזל קינמון (לזריה מעל המאפה לפני אפיה)

50 ג' חמאה קרה,

1/4 כוס (50 גר' סוכר),

70 גר' קמח,

20 גר' שקדים טחונים, (שמתי שקדים מולבנים שלמים טחנתי הכל יחד)

1/2 כפית קינמון טחון

אופן הכנה:

להכניס כל החומרים למעבד מזון, ובעזרת להב סכין ופולסים קצרים להכין  תערובת פירורית.

מעבירים את השטרויזל לקערית קטנה ושומרים במקרר  עד לשימוש.

חומרים לבצק פריך:

3 ביצים,

1 גביע שמנת חמוצה (שמתי יוגורט כי זה מה שהיה לי בבית ),

 200 גר' חמאה רכה,

מיץ וקליפה מלימון  1 גדול,

350 גר'  (2+1/2 כוסות) קמח תופח.

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים יחד, לקבלת עיסה בהירה ותפוחה.

מוסיפים את החמאה הרכה ושמנת חמוצה, וממשיכים לערבב כדקה נוספת.

מוסיפים קליפת לימון מגוררת דק, ומיץ לימון מסונן, ואת הקמח,  דרוש ערבוב מינימאלי.

לשמן תבנית חסינת חום , (השתמשתי בתבנית פיירקס  מלבנית ), משמנים ומפזרים מעט סוכר.

שופכים לתבנית מחצית עיסת הבצק, מישרים בכף,

מפזרים מחצית מכמות התפוחים המזוגגים,

מכסים  את התפוחים, במחצית שניה של הבצק, מישרים בעזרת כף.

מפזרים את יתרת התפוחים,

מפזרים מעל התפוחים את השטרויזל ששמרנו במקרר במידה שוה,

מחממים תנור ל- 180 מעלות,

אופים באמצע התנור, 1 70 מעלות כ- 40-45 דקות עד שפני המאפה מזהיבים וקיסם יוצא יבש.מצננים היטב,

 אני הסתפקתי בעוגה כמות שהיא בשלב הזה,

*אפשר לבזוק אבקת סוכר, מי שחייב  להרגיש בחיך, מאוד מתוק . לדעתי מיותר בתכלית, העוגה  מתוקה במידה  ואין להוסיף .

 

 

 

 

 

קישורים לעוגות תפוחים נוספות בבלוג שלי:

עוגת תפוחים אגוזים יין וקינמון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2771190

שטרודל תפוחים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=1076094

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת