00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי עגל ברשת

צלי  עגל ברשת

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

כ- 2 ק"ג נתח בשר  צלי עגל ברשת , (קניתי קפוא של טיבון ויל),

הוראות ההכנה תקפות גם לגבי  נתח בשר עגל טרי.   אז יש ללפף את הנתח בחוט שפגט לאורך ולרוחב, כדי שישמור על צורתו בבמהלך הטיגון והבישול.

מכינים חומרים למשרה , הבשר ישרה בו לפחות יומיים עד שלושה ימים  בתוך  תא המזון במקרר . (לא להקפיא).  ויפשיר לאיטו תוך כדי התהליך.

 חומרי המשרה : 

שמן זית, 

1 כפית גרגרי פלפל שחור,

1 כפית גרגרי חרדל,

1 כפית  גרגרי כוסברה, 

  6-8 שיני שום פרוסות,

חופן מלח גס, 

סילאן  כ-1/2 כוס,

 מערבבים היטב כל המצרכים, מעסים בהם את הבשר ,

מניחים בקערת פיירקס, מכוסה היטב עם ניילון נצמד,  והופכים פעמיים שלוש ביום, כמה שיותר, עדיף.

כל הטעמים יספגו היטב בנתח הבשר , אפשר להניח מעל הנתח צלחת הפוכה  כמשקולת, שתלחץ מעט על הבשר, לספיגת טעמים מירבית.  (לא חייבים).

 

 

הנתח בחומרי המשרה אחרי יומיים

מוכן לטיגון  ולבישול

 

 

הנתח בסיר מוקף בהרבה ירקות שמיטיבים עימו

 

 

 

 

בישול הנתח:

ביום הבישול מוציאים את הנתח מחומרי המשרה שוטפים ומיבשים. (את חומרי המשרה זורקים!)  הערה:השטיפה חיונית, הסילאן ישרף מהר בטיגון.

בסיר עמוק יוצקים מעט שמן לטיגון (קנולה), ומטגנים את הנתח מכל הצדדים שיהיה שחום ויסגר היטב.,

מוסיפים לסיר 3 בצלים בינוניים, יבשים וחתוכים לרבעים,

שורש פטרוזיליה  חצוי לאורך,

שורש סלרי חצוי , או אם גדול לחלק לרבעים,

3-4 גזרים שלים,

 6 שיני שום,

1 עגבניה עם סימון + על פניה,

לערבב מידי 5-7 דקות,  עד שכל הירקות מקבלים גוון ענברי מעט,

להוסיף תבלינים:

פפריקה אדומה ,

 1 כפית גרגרי פלפל שחור,

 1/2 גרגרי כוסברה,

1/2 גרגרי חרדל,

 2 כפות אבקת מרק עוף,

3 עלי דפנה,

לערבב הכל יחד,  עד שיצופו כל הירקות והבשר בשמן +תבלינים,

להרתיח מים כדי כיסוי הנתח, ולכסות את הסיר, לבשל על אש נמוכה, לבעבוע קל כל משך הבישול, לבדוק אחרי שעה וחצי עם קיסם, שהבשר רך דיו.

לכבות אש. להמתין כ- 30 דקות,

להוציא את הבשר מהרוטב,  על רדיד אלומיניום גדול, לעטוף אותו ולסגור היטב, עד לצינון מלא . אפשר לשמור לילה במקרר בטרם נפרוס אותו .

 

 

מוציאים את הנתח מהרוטב בו בושל ועוטפים  אותו ברדיד אלומיניום, אוטמים היטב.

 

 

 

למחרת להוציא על קרש חיתוך, ובסכין חדה לפרוס פרוסות  בעובי הרצוי,  לבשל כ- 15 דקות בתוך הרוטב המסונן,

להוציא על מגש, 

 *אם בחרתם בו לצקת בשלב זה מהרוטב המעובה.

 

 

 

 

בישול פרוסות צלי עגל ברוטב:

האפשרויות מגוונות,

* אני העדפתי לסנן את הרוטב מכל התוספות שבתוכו,  ולחמם את פרוסות הצלי   ברווטב המסונן. זהו , ריעננתי אותו לצורך החימום בגזר טרי, צרור פטרוזיליה, וכמה בצלצלים ירוקים, ושלוש עלי דפנה. שיפרתי תיבול במידת הצורך.

 

 

 

 

פרוסות  הצלי מתבשלות בתוך הרוטב

עם צרור פטרוזיליה וחברים...

 

 

 

**רוטב מעובה: לטגן בצל גדול, להוסיף פטריות קטנות טריות או משומרות, לבשל ולערבב עם הבצל,

להוסיף כף שתיים קמח,  לערבב היטב, שלא יווצרו גושים,  ולצקת מהרוטב החם ,  לדילול,  לערבב בזריזות, לבשל ולדלל למידת הסמיכות המועדפת ,  בשלב זה אפשר להוסיף אבקת מרק פטריות,  לערבב היטב, לתבל בפלפל ומלח,  לטעום ולשפר תיבול .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת