88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אורונגולושקה

אורונגולושקה

 

 

 

 

 

אורונגולושקה, את ההונגריה הזאת מחסלים כל כך מהר,  שזה לא יתואר,

 אמא שלי הכינה אותה מעט פעמים,  לקראת ארועים מיוחדים, 

בתור מושבניקית היתה תמיד מאוד עסוקה,

לשה ביד, ללא מיקסר,

אפתה בסיר פלא,  על הגז ,

הבצק   שנגע בדופנות היה קשה וחרוך משהו,

ואת זה הכי אהבתי.

אז, הכנתי אותה  במטבחי המפונפן והמאובזר,

במעט זמן לישה,  זמן תפיחה הכרחי,

במעט זמן אפיה, ועוד יותר מעט זמן אכילה,

כמעט ולא הספקתי לצלם, שלא לומר לטעום,

התמונות מלפני הסערה הגדולה,

 

 

 

הבצק תופח לו בנחת

 

תבנית סיליקון  טבעתית, מרוחה בנדיבות בחמאה רכה.

 

 

שלוש שכבות של כדורי בצק  (בגודל פינגפונג), במשקל 30 גר' האחד,  מגולגלים בחמאה קינמון וסוכר

ביניהם מפוזרים פקאנים

 

 

 

 

 

 

העוגה אפויה  וזהובה

 

 

אחרי 15 דקות בטמפרטורת החדר אפשר להפוך על צלחת

 

   לשחרר ולהסיר את התבנית   להתבשם ולהתפעל  מהתוצאה

 

מצרכים לבצק:

 

1+1/2 כפות שמרים יבשים, או 30 גר' מקובית שמרים , או 3 כפות שימרית,

1/2 כוס חלב פושר (1/2 כוס פחות כף)  100 מל',

3 ביצים שלמות,  בטמפרטורת החדר,

3+1/2 כוסות קמח (500 גר'),

5 כפות סוכר (75 גר') ,

1 כף מחוקה מלח דק  (12 גר') ,

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

לציפוי:

150 גר' חמאה מומסת בטמפרטורת החדר.

1+1/2 כוסות (300 גר') סוכר דמררה

1+1/2 כפיות קינמון טחון ,

20 אגוזי פקאן  לפיזור בין הכדורים,

אופן הכנה:

מערבבים בוו לישה שמרים וחלב עד להמסת השמרים,

מוסיפים לאט את יתר החומרים מלבד החמאה. לשים כ- 10 דקות,  מתקבל בצק קשה מעט.

מוסיפים את החמאה בקוביות וממשיכים לעבד במיקסר עד להטמעת החמאה  בבצק.

 

משמנים   בנדיבות, תבנית טבעת ( קוגלהוף)  בקוטר 24  ס"מ,  בחמאה  רכה,

משמנים מעט קערת התפחה,   ואת  הבצק מגלגלים בתוכה, ( כדי שלא יתיבש), מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים .

חובטים בבצק להוצאת האוויר,

בוצעים חתיכות של 30 גר',   ומגלגלים  בידיים  לכדור,  בעדינות לא לדחוס,  (בערך גודל של כדור פינגפונג),

כל כדור מגלגלים בתוך החמאה המומסת, ואחר כך  מגלגלים בתערובת קינמון וסוכר דמררה,  עד שהוא מצופה מכל הצדדים.

מניחים בתבנית, בשכבות,   (לי התקבלו 3 שכבות כדורי בצק),,  בין השכבות מפזרים אגוזי פקאן,

מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כ- 30- 40 דקות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות,

אופים כ- 30 דקות עד   שהעוגה תפוחה וזהובה, לבדוק אם קיסם שיוצא יבש.

 

 

 

 

מצננים  כ- 15 דקות ומשחררים  בלחיצות קלות על התבנית ( בתבנית סיליקון זה הולך ממש בקלות), הופכים על צלחת או רשת צינון 

*אני ממליצה, שתכינו מהר כוס קפה, ושבו ותהנו לאט ובכיף, אחר כל לא תספיקו.

 

 

 

 

 

 

מוכן למשלוח

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת