00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל האהבות שיש לחלום...

זכויות יוצרים

לחם שום וגבינות

חברים יקרים,
 
אם אתם טבעוניים - הרשומה הזו לא בשבילכם. אלא אם תרצו להכין לבני משפחתיכם האחרים.
אם אתם שומרים על הגזרה - הרשומה הזו לא בשבילכם. אלא אם תרצו להכין לבני משפחתיכם האחרים.
אם אתם לא אוכלים גבינות - הרשומה הזו לא בשבילכם. אלא אם תרצו להכין לבני משפחתיכם האחרים.
 
בקיצור, הרשומה הזו לא בשביל אף אחד, גם לא בשבילי.
כי אני? אני בכלל לא אוהבת גבינות.
אבל אחרי שטעמתי את הלחם, הבנתי שאני אוהבת את הגבינות הספציפיות האלו. אפילו מאד אוהבת.
יאמיייי....
 
אמנם זה משמין (מאד), אמנם זה מלא כולסטרול (מלא), אמנם זה לא זול (ואפילו יקר),
אבל זה כל כך טעים, שכיף מדי פעם להכין, להתענג על הטעם ולהנות. 
 
ועכשיו אני פה כדי להראות לכם איך מכינים את הלחם טעים הזה.
 
מה צריך?
גבינות קשות - צהובה, קצ'קבל, מוצלה, גאודה.... כל גבינה קשה שאתם אוהבים תתאים.
אני השתמשתי בגבינת קצ'קבל כבשים ופתיתי עמק. 
גבינת שמנת עיזים - השתמשתי בפרומעז. (אמנם זו גבינה מעולה, אבל בדיעבד, אפשר לוותר עליה בתוך הלחם ולהתענק איתה על טוסט עם סלט ירוק).
 
 
100 גרם חמאה רגילה רכה. (אני אוהבת את החמאה של טרה.)
עשבי תיבול - השתמשתי בפטרוזיליה, טימין ובזיליקום. (השניים האחרונים מהגינה שלי).
שום כתוש
 
 
כיכר לחם שלמה.
 
 
הרבה סבלנות ורצון טוב.
 
איך עושים?
קוצצים את עשבי התיבול קטן קטן.
 
 
שמים את החמאה הרכה בקערה, מוסיפים את עשבי התיבול והשום.
כמויות - לפי מה שאתם אוהבים, אנחנו אוהבים שום אז שמתי הרבה.
 
 
ומערבבים אותם לחמאת שום עם עשבי תיבול.
 
 
חותכים את הלחם לארוכו ולרוחבו בחלק העליון שלו, עד כמעט התחתית, אבל משאירים את התחתי של הלחם שלמה.
 
 
בכל חתך, מורחים חמאת עשבי תיבול ושום, מפוררים קצת פירורי גבינת עמק, פירורי גבינת קצ'קבל ומורחים את הפרומעז.
 
 
 
את מה שנשאר מהגבינות (בערך חצי חבילה מכל גבינה) הקפאתי לפעם הבאה.
את מה שנשאר המחמאה, מרחתי על הלחם מבחוץ, כדי שיהיה יותר קריספי.
 
 
עוטפים את כל הכיכר היפה הזו בנייר כסף
 
 
שמים על תבנית
 
 
ולתנור בחום של 180 מעלות לכ - 20 דקות.
 
 
לאחר 20 דקות שבהן הבית מתמלא בריחות מעולים....
מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף
 
 
ומחזירים לתנור לעוד כ - 10 דקות.
מוציאים שוב, מחכים שיתקרר קצת ו....
טורפים.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
זה ממש, אבל ממש טעים עם עדבניות שרי טריות בצד.
 
 
 
 
אני מניחה שגם סלט ירוק היה עושה פה עבודה טובה, אבל לא היו לי עלים, אז הסתפקנו בעגבניות שרי.
 
 
 
ועכשיו נהייתי שוב רעבה.
המשך שבוע נחמד.
יערה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ktumama אלא אם צויין אחרת