00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עדשים כתומות ובטטה

מרק עדשים כתומות ובטטה

 עדשים כתומות בטטה דלעת וגזר, איזה יופי של  מרק. אפשר להוסיף עגבניה וכמה ענפי תימין, ולהוציא בסוף הבישול, 

הכמויות ניתנות לשינוי לפי העדפה אישית, יותר דלעת  יותר בטטה או   יותר עדשים .

העדשים הכתומות עדינות יותר, וכדי לשמור על צבעו  הכתום של המרק, הצמדו להוראות  אופן ההכנה.

יותר מים מרק דליל,

פחות מים מרק סמיך,

תמיד עדיף להוסיף אם צריך,

 

 

 

עדשים כתומות, מבוררות, מושרות במים למספר שעות

 

חותכים את הירקות לחתיכות גדולות

 

 

מקפיצים בשמן את הירקות תחילה,

ואחר כך מוסיפים עדשים ותבלינים

יוצקים את המים הרותחים

 

מניחים צרור פטרוזיליה קשור  מלמעלה,

 מוציאים את קליפת העגבניה, וצרור הפטרוזיליה,

מועכים הכל בבלנדר מוט, למרקם הרצוי

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

 

2 כוסות עדשים כתומות מבוררות ומושרות במים, 

1 בצל גדול קצוץ , 

שמן  קנולה לטיגון,

2 בטטות בינוניות,

 400 גר' דלעת,

2 גזרים,

צרור עלי פטרוזיליה קשור,

4 שיני שום שלמות,

1 עגבניה  לסמן +

שמן  קנולה לטיגון ,

לתיבול:

2 כפות גדושות אבקת מרק, (אפשר יותר לפי כמות הנוזלים),

פלפל שחור,

מלח,

מים  רותחים, כדי כיסוי + כמות המרק הרצויה ורמת הסמיכות המועדפת עליכם,

אופן הכנה:

משרים את העדשים במים ל- 4-5 שעות לפחות.

בסיר גדול יוצקים שמן לטיגון הבצל הקצוץ,

 כאשר הבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את שאר הירקות קלופים וחתוכים לקוביות, גזר, דלעת ובטטות.

מערבבים שכל הירקות יצופו בשמן, מוסיפים את העדשים מסוננות מהמים, מערבבים,

מוסיפים את  שיני השום,

עגבניה שלמה לסמן איקס על פניה ( להגרת נוזלים),

להוסיף צרור פטרוזיליה קשור,

 להוסיף תבלינים,

אבקת מרק עוף, פלפל ומלח. לערבב, להוסיף מים רותחים בכמות המרק הרצויה.

לבשל מכוסה בסיר לחץ 30 דקות,

בסיר רגיל עד לריכוך העדשים והגזר.

למעשה, אפשר כבר לאכול את המרק.

 

 

 

למרקם עדין יותר, להוציא את הפטרוזיליה והעגבניה, (כדי לשמור על הצבע הכתמתם),  ולעבד עם   בלנדר מוט,  למרקם הרצוי לכם.

מה זה טעים...יאמי....

 

 

 

 

אפשר לקשט עם עלי פטרוזיליה טריים קצוצים,

 

 

הילדים מוסיפים מה שהם רוצים,

שקדי מרק / קרוטונים

 

 

 

ורק מרק, בלי תוספות עשיר ומשביע

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת