44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

אמרתם MAE אמרתם קפה גורמה -בית קליה לקפה משובח מקוסטה ריקה

אמרתם MAE  אמרתם  קפה גורמה -בית קליה לקפה משובח מ...

חברים חדדו חושים בעיקר את חוש הטעם והריח -אתם הולכים לפגוש בפולי קפה משובחים בטעמים שלא הכרתם , עד לאן הרחקתי היום? טוב, רק לשוק הכרמל..ירדתי בינות לדוכנים העמוסים בפרי פניתי ימינה בשפ"ר 2 לMAE שם בשיפולי השוק התוסס שוכן לו בית הקליה והקפה שתיכף תדעו למה הוא הכי טוב שיש.

נתחיל ונאמר שכל הקפה כאן מגיע מקוסטה ריקה, מאחרי יונתן ואבי היזמים של MAE מסתתר לו סיפור אישי , אבי ויותן חברים מגיל 14, כטבעו של עולם הלך כל אחד מהם לדרכו כשבגרו, הנגיעה הקולינרית הראשונה הגיעה מצדו של אבי שלמשפחתו הייתה מסעדת השף הראשונה בירושלים ,במשכנות שאננים והייתה שייכת למשפחתו של אבי, יונתן נסע לקוסטה ריקה ושכנע את אבי להצטרף אליו, 

אבי השתכנע לבסוף ומכאן צמח חזון -חזון של קפה גורמה, מה רוצים לעשות עם זה? לקחת את הקפה ולהביא אותו לפסגת הקולינריה.

איך? חיבור בין הקפה לקולינריה. מאיפה? קוסטה ריקה ! למה? תיכף תדעו..

בקוסטה ריקה נחקק חוק בשנות השמונים שאפשר לגדל שם רק קפה מזן "ערביקה" שזה הדבר האמיתי, לשם כך הצטרכו להשמיד מטעים שלמים של "רובוסטה", זה זן של פולי קפה מהונדסים שגדלים בתנאים כלכליים משתלמים, מניבים כפליים פרי , זולים יותר בקיצור שיווקיים אבל מה ? קפה נחות.

המהלך השתלם לקוסטה ריקה, יצא למדינה שם של מדינת קפה מעולה.

אז מה אצלנו? בארץ שותים המון קפה, אוהבים קפה וצורכים , אבל אם נתייחס בעדינות לרמתו נאמר שהיא בינונית..עובדה ידועה היא שרובהקפה שאנו שותים בבתי הקפה נקלה באיטליה, כך שאת הטריות הוא כבר מאבד בדרך לכאן..שהרי קפה לא מתנהג שונה מתחומי קולינריה אחרים, מה חשוב שיהיה? חומר גלם משובח וטריות, טריות זה ענין אקוטי, חודש אחד בלבד מספיק לקפה כדי שלא יחשב טרי ועוד בלשון המעטה.

קפה שנקלה באיטליה (חולה על איטליה אגב..) נאמר ונניח שבתנאים אופטימליים- ברור שזה לא זה, הרי גם את הפיצה שלכם לא תזמינו מאיטליה ,אז למה את הקפה כן?..

אז מה קרה לנו בארץ? דבר מדהים! לפני 15 שנה עברנו מנס על חלב לקפוצ'ינו ואספרסו-קפצנו קפיצה גדולה והופ נעצרנו.

כוס הקפה שלנו מוגשת יפה , אך חומר הגלם הוא סיפור אחר..

אבל גם פה הולכים ומשתפרים, לאחרונה צצים יותר ויותר בתי קליה שעומדים מאחרי רשתות הקפה, קולים ולא מייבאים טחון זה יתרון גדול.

בMAE  מאמינים ועומדים מאחרי כל פול קפה..יש לטפל באיכות חומר הגלם, כך שכל שלושה ימים מתבצעת קליה ב MAE, קולים ,נותנים לו לנוח, טוחנים וקדימה הביתה קפה משובח.

מאוד פדנטים כאן ב MAE בקשר לקפה, ולמה תשאלו? תהליך החמצון הוא מאוד שלילי לקפה , שטח הפנים גדל ומתחמצן הרבה יותר מהר לאחר הטחינה.

קצת היסטוריה של הקפה ..יונתן מספר ואבי מכין..

3 גלים של קפה

שנות העשרים של המאה העשרים ההמצאה העיקרית בנוגע לקפה "שמירה בוואקום" 

בשנות השישים של המאה העשרים בתי הקליה מואסים באיכות הירודה ומתחילים להפיץ לבד קפה, כאן יונתן נותן מילה טובה על הקפה הכי טוב של "סטארבקס" ואומר שאין חומר גלם שמשתווה לשלו.

הגל השלישי חזק מאוד במדינות אירופאיות,ארה"ב,יפן קוריאה ואוסטרליה.הקפה רוצה להתנהג כמו מוצר קולינרי, קמה תנועה ספיישליטי קופי -תנועת קפה גורמה בינלאומי שמציבה קריטריון שיש לעמוד בו על מנת להיחשבה לקפה גורמה, מתחיל באופן הקליה שמירה ואחסון ואופן הצגתו.

אבי מתחיל להכין לנו קפה -הריח נפלא, עדיין אי אפשר להעביר ריחות אבל נסו לדמיין..

אז איך שותים אספרסו? מסובבים טיפה ושותים, לשאוב עם "רעש" כמו ספריי אבל פנימה, כלל פשוט ועקרוני, לשתות ולחכות חצי דקה ואז תראו מה זה עושה לכם בפה, שניה אחר "השוק" תרגישו טעם חמוץ ועוד הרבה דברים בחיך אח"כ הוא ירד וישאיר אתכם עם הרגשה נעימה. כן, חלב הופך את החוויה ליותר ידידותית.

מי יודע למה מגישים סודה עם אספרסו?  לנקות טעמים.

שנחזור לקוסטה ריקה? קוסטה ריקה היא מדינה קטנה כמו מדינת ישראל, יש בה כמה אזורי גידול כאשר כל צבע מסמן אזור גידול אחר, בין אזור אחד לשני מרחק של קילומטרים ספורים, אך לכל קפה טעם שונה כאילו הגיע ממדינה שונה, מהיכן מגיע השוני בטעמים? מהאדמה הר געש פעיל משפיע בצורה יוצאת דופן על האדמה.

הגל השלשי של הקפה מתאפיין בפילטרים , פילטר בארץ זו מילה גסה , ישראלים לא מתחברים ואפשר להגדיר שתייה של פילטר כחוויה בעייתית..

קליה על רגל אחת - כמה שקולים את הקפהיותר כך יהיה יותר מריר ופחות  חומצי, אנחנו בישראל מורגלים למריר האיטלקי.

סטארבאקס למשל היו קולים את הקפה כהה מאוד והיו גאים בכך.

הקשר הישראלי לקוסטה ריקה- אשתו של יונתן מקוסטה ריקה, יונתן מספר שהם הכירו כאן בארץ כשהם למדו...קולנוע

הפעמון לא קשור..הוא פשוט היה שם ב MAE -אולי אפשר בעצם לאמץ אותו ולצלצל כשרוצים קפה..

ומה ההבדל בין תערובת קפוצ'ינו לאספרסו? האתגר שבאספרסו לקחת ממנו את החומציות החיוניות ולאזן בין התכונות החשובות של החומציות לטעם הישראלי שדורש מריר.

ידעתם שכמה שקולים את הקפה יותר כך יהיה מריר יותר ופחות חומצי, יותר קליה שווה שריפה וביי ביי לטעמים , בעצם ככה מאבדים טעמים.צריך לדעת למצוא את האיזון המתאים.

בקפוצ'ינו הסיפור אחר,החלב מעגל חומציות ואז ניתן לקלות קליה בהירה ולשמר ולפתוח הרבה יותר טעמים.

אוקיי אז אספרסו נלגם בשלוק קולני, אז איך נלגום קפוצ'ינו?  בהנאה גמורה ואיך שרוצים..

באיזה טמפרטורה מגישים קפוצי'ינו?  איך שהלקוח מבקש, ואם לא מבקש  אז ב 75 מעלות בד"כ.

ב MAE רוצים מאוד שתכירו קפה גורמה אך לא מתערבים באיך אתם רוצים לשתות את הקפה שלכם 

 

למה הגל השלישי בתולדות הקפה חשוב? כי הבשורה הגדולה היא קפה טוב אפשר לקחת הביתה,  ומה שעושים פה נלקח הביתה ומיועד לשימוש בבית, בעזרת אמצעים פשוטים, תביטו סביב אין כאן מכונות קפה למכירה.

על הדרך נהננו משוקלד מעולה של "איקה"  - קפה טוב ושוקולד שווה -מי צריך יותר?

הקפה השחור שנקלה ונמכר כאן הוא לא פחות מתערובת גורמה.

האמצעים להכנת הקפה פשוטים , מאקינטות על הגז, פלאנג'רים , פרקולטור - כלים לא יקרים ומוציאים לכם קפה מדהים!

תקשיבו ליונתן, בשלו את הקפה שלכם עם מכשירים פשוטים וזולים  ומובטח  לכם שזה הקפה הכי טוב שתשתו , יותר מכל קפה בבית קפה שתבחרו.

למקרה שתרצו לטחון את פולי הקפה שלכם..

לא למכירה..מפה יוצא  קפה גורמה!

בקיצור  חברים- קצרה הדרך אל האושר -ואושר מבחינתי לפחות חייב לכלול איזה קפה טוב..

 

קפה ירוק -שמעתי ששורף קלוריות.

MAE בית קליה וקפה  שפ"ר 2 שוק הכרמל 03-5102266

MAE  חנות קפה -אבן גבירול 98   03-5102267

הכנסו  בלחיצה לעולם של קפה גורמה

MAE  

ובפייסבוק

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,503
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת