55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוף בלימון פרסי

עוף בלימון פרסי

בס"ד

מעדן נפלא של עוף נימוח ברוטב חמצמץ, שטעמתי לראשונה אצל חמותה של בתי ומיד "התאהבתי"בו.
בדרך כלל מכינים אותו מעוף שלם,אבל הפעם הכנתי מעוף מחולק.
 
**הערה:יש להתחיל בהכנה יום לפני הבישול
 
 
המצרכים:
 
1 עוף שלם (1.5-2 ק"ג) או כרעיים/שוקיים
2 כפות כורכום
2 כפות כמון
1 כף מלח - לפי הטעם
1 כף פלפל שחור - לפי הטעם
4 כפות שמן
6 לימון פרסי יבש
1 כוס מים
 
אופן ההכנה:
 
- בסיר רחב שמים כף כורכום,כף כמון,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,2 כפות שמן ו- 3 לימון פרסי ומערבבים.
- מניחים את העוף מעל התבלינים ומעליו שוב מתבלים ביתרת התבלינים,השמן והלימונים.מעסים את העוף מכל הצדדים להחדרת הטעמים.
- מכניסים את הסיר למקרר ללילה.
- למחרת מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את העוף שעתיים על אש נמוכה.מרטיבים את העוף מדי פעם בנוזלים.
 
והנה כמה תמונות של עוף שלם שמתבשל ומתבשל ומתבשל ובסוף....מתפרק חחחsurprise
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת