00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

בורקס חתונות נוסטלגי עם מילוי תפו"א או בשר -מוגש עם רוטב פטריות.

24/06/2014

כשהיינו ילדים כשהלכנו עם ההורים לחתונות ובריתות. הוגש לנו כמה ראשונה בורקס עם מילוי תפוחי-אדמה או בשר. ועליו היה שפע של רוטב פטריות.

זה העלה לנו געגוע למאכל הפשוט ואם זה כל-כך אהוב. שהשאיר לנו זכרונות נוסטלגים נעימים.

הבורקס קל הכנה. אפשר להשתמש באבקת פירה תפוחי אדמה במקום פירה ובצל בהכנה עצמית. (באולמות ובקונדטוריות משתמשים באבקת פירה ).

1 חבילת בצק  עלים מרודד. או מי שרוצה פילס  .(שהבצק יהיה קר מאוד אחרת קשה לעבוד איתו).

 

למילוי תפוחי אדמה-(מספיק לחצי כמות בצק עלים מוכן).;

 

2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.

מלח ופלפל לפי הטעם.

2 כפות בצל מטוגן (לקחת את הבצל מטיגון הבצל לרוטב הפטריות שבהמשך המתכון).

לערבב הכל ביחד.ולקרר.

 

מילוי פירה תפוחי אדמה עם בצל.

למילוי בשר;  (מספיק לחצי כמות בצק עלים מרודד).

1 בצל גדול חתוך לקוביות.לטגן לזהוב ולהוסיף;

350 גרם הודו טחון. או עוף. או בקר.לערבב כשתי דקות.להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם . וחצי כוס פטרוזליה קצוצה לערבב ולקרר.

 

למילוי בשר -בצל מוטגן לזהוב מוסיפים בשר טחון מערבבים כדקה שתיים. מכבים מטבלים במלח פלפל ופטרוליה קצוצה.

מילוי הבשר מוכן.

לרוטב הפטריות.;

2 בצלים חתוכים לקוביות.

2 כפיות שמן.

1 קופסאת שימורים פטריות חתוכות .(לסנן).

1 כף שטוחה מרק עוף.

פלפל שחור לפי הטעם.

5 כוסות מים.

4 כפיות קונפלור מעורבבות בתוך כוס או קערית קטנה.  ביחד  עם -  חצי כוס מים  (לא חמים).

 

למילוי פטריות-מטגנים קוביות בצל לזהוב מוסיפים פטריות. מטגנים כדקה. מוסיפים מים ומרק עוף מרתיחים כ-3 דקות. ומסמיכים עם הקורנפלור.

מסמיכים את הרוטב עם הקורנפלור.

הרוטב מוכן.

 

לשים בסיר על האש;

את השמן ולחמם להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל זהוב. להוסיף את הפטריות המסוננות. לטגן כדקה. להוסיף את המים  ואבקת המרק.ולהביא לרתיחה לבשל כ-3 דקות.

ואז להוסיף תוך כדי ערבוב את הקורנפלור שהומס במים לערבב עד אשר הרוטב מסמיך. ולכבות.

 

אופן ההכנה של הבוקרס-כל אחד יבחר לא צורה אהובה.

אני פרסתי רצועת בצק בגודל של 30X25 ס"מ. חילקתי ל-4 רצועות. הנחתי כף גדושה של מילוי תפוחי אדמה בחלק התחתון של הבצק(או מי שרוצה מילוי בשר).

חרצתי סימנים באלכסון בחלק העליון של הבצק. שהוא יכסה את המילוי. לכסות את המילוי עם החלק המחורץ ולהדק את השוליים מכל הצדדים למרוח ביצה ולפזר שומשום.

אפיה  בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות לערך.

(אפשר גם ליצור מאפה ארוך עם מילוי תפוחי אדמה או בשר. ). ואז להגשה לפרוס למנות ולהגיש עם רוטב פטריות.,

 

בצק עלים  מחולק ל-3 רצועות שמים כף גדושה מילוי תפוחי אדמה. את החלק העליון של הבתק חורצים לפסים. וסוגרים על המילוי ומהדקים.

 

מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום ואופים.

אפשר גם ליצור מאפה ארוך של בצק עלים ממולא עם בשר. לחרוץ בחלק הריק של הבצק אלכסונים. ולקפל על המילוי.

להבריש בביצה ולפזר שומשום.

 

 

המנה מוכנה מוגשת עם רוטב פטריות. מאוד טעימה ומתאימה לאירוח.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת