00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן מסע , בצד השני של התקליט

בר רפאלי תתכונני, אני מאחורייך!

פעם כשהיתי מנסה לרזות לא היתה ברירה אלא להסתגף, שכן אני מאלו שאינן חובבות סלטי ירקות 
או יוגורטים ועשבים למיניהם, לא מוצאת נחמה בעוף דגים או בשר, וחובבת פחממות ושטויות למכביר,

זוכרת כמו היום את היום בו גיליתי לראשונה את הפריכיות, אי שם בחנות בחיפה לפני 30 שנה ,
ולא האמנתי למראה עיני שקיים משהו טעים כל כך שהזכיר לי פופקורן והיה דל קלוריות,

עכשיו כששוב פניתי לדרך אחרת דלת קלוריות אני מגלה אמריקות חדשות לבקרים
כמעט לכל דבר עתיר שאהבתי יש תחליף מופחת או דל, באמת באמת שהתהליך חדל להיות עינוי!

אני חוגגת חודשיים וחוגגת פרידה מ- 8 קילו ופניי כתמול שלשום בלי סימני עינויים ממשיים,
הויתורים לא גדולים, והשיגרה סבירה ואפשרית,

היתה לי בעיה עם זה שאני אוהבת לאכול בחוץ כשאני לא צריכה להכין לחיילת צהריים
אני יוצאת מהגן רעבה ולעתים מעדיפה לאכול משהו בחוץ ולא להתעסק עם התזונה,
אז גם זה נפתר, יש אופציות! יש את הפלאפל שאני לא מוותרת עליו (של בני)
ולפחות פעמיים בשבוע אני חוגגת על מנה (קטומת שליש פיתה) בעונג רב,

לפעמים כשאני חברה של האפיפיור אני קונה רק כדורים ובאה הביתה ושמה אותם
בפיתה ביס קלה שערכה הקלורי דל, רק 88 ק' ואז אני בכלל מרגישה קדושה כמו 
סנטה קריזנטמה.
תמיד יש לי בבית כרוב וגם טחינה (שתי חיבות גדולות שלי מקדמת דנא)

אלה הפיתות ומצאתי אותן אצל רמי לוי ואפילו במחיר סביר , נחמדות מאד גם כארוחת עשר בגן עם אהבה חדשה נוספת שלי
גבינת סימפוניה עם עגבניות מיובשות וזיתים 5%

כל כך הרבה אופציות נוספו כיום על הפריכיות , יש את הקריספיות שבעיניי מהממות, ואני בוחרת
את אלה המיועדות לילדים בערך של 8 ק' ליחידה! ויש פתית ויש לחמית וכולן כל כך טעימות.(ברור שצריך
לדעת לעצור באדום כי אם מחסלים מהן בלי אלוהים אז זו לא חוכמה.)

בחוץ יש גם את המקום בקניון בו אפשר לרכוש נקניקיה ולרפד אותה בהמון סלטים מהסוג שאני אוהבת
(בלי עגבניות וחסה )ולמרות שיש שמן בסלטים האלה זה בהחלט בסיכום כללי ארוחת צהרים סבירה
כשהנקניקיה לא נעטפת בלחמניה , ואין צ'יפס בצד .

יש את הגבינה הצהובה 9% במקום 22 או 28 יש את השמנת לבישול  10% במקום 38 ואת הסימפוניות המגוונות,
כיף גדול, רחוק מסיגוף.

 

קלחי תירס עכשיו בקיץ זה עונג גדול בלי הרבה יסורי מצפון, קלח או שניים זה לא סוף העולם.
 

למרמולייט יש ג'לי נהדר, נטול סוכר וקלוריות, אני אוהבת את המישמש והתות ונהנית מהם מאד (לא מעוניינת לדעת מה פשר הרכיבים המצויינים שם)

קניתי את הכוסיות ניר של האספרסו , כי כידוע אני מעדיפה לא לשרוף קלוריות על הדחת כלים
ואני מכינה שתי חבילות בבת אחת, מוזגת ומאכסנת במקרר בקופסא סגורה ובכל פעם כשבא לי
משהו מתוק אני שולפת אחד כזה, לע"ד זה באמת טעים, בכלל בלי פשרה, חוצמיזה זה גם יפה :-)
תראו..

 

והופ לקופסא שלא יקבלו ריח במקרר

המקרר מלא תמיד בסלטים, אני קוראת להם "סלטים של אורחים," סלט תירס מקסיקני, סלט סלק, פלפלים קלויים, כרוב כבוש וחי,
סלט של אננס קל עם סלרי, חומוס גם יש אבל אני משתמשת בו רק למריחה :-( נגמרו הימים של ניגוב חומוס...זה כן חסר לי
אז ממש פעם ב...אני מרשה לעצמי כי זה פשוט מזעזע כמה קלוריות יש בצלחת חומוס בלי לדבר על הפיתה...)

נכנסתי לרוח נטולת נישנושים כי זה היה עקב אכילס גדול שלי, אני בכל זאת קונה "נישנושים" אבל כאלה של 100 קלוריות ורוב הזמן הם כמו
נרות חנוכה יושבים בארון ואין לי את הצורך הזה, אבל הם נחמדים לרגעים קשים כשבכל זאת בא לי, משתמשת באלה שבתמונה ולפעמים
גם בקורנפלקס של פיטנס שקדים ודבש מה שנועה צורכת...מי היה מאמין שחודשיים לא נגעתי בבמבה, במבה היה השם השני שלי פעם :-)

 

יש גם קרטיבים לשעת רצון או צורך, אני מעדיפה מעט וטעים על הרבה ובעעע , גיליתי קרטיבים מפרי טבעי בלבד , שבאים במארז
וכל יחידה ממש קטנה ונחמדת, 23 קלוריות זו בדיחה, הלימונענע נחמד לי במיוחד.

מה שבא באריזה קטנה ונגמר וזהו, מתאים לי יותר מאריזות גדולות שיש קושי לעצור בטרם סוף...כי חבל הפריכות תלך...
כמו זה למשל, נחמד וטעים אבל הכמות לא קטנה והסה"כ מביא ל-איזה 185 קלוריות שנעלמות בלי להרגיש, יותר עדיף
להסתפק במאה כשמדובר בנישנוש.

 

כשמתחשק אפילו טוסט זו לא בעיה, כי יש גבינה של 9 % ולחם קל וככה יוצא שטוסט כזה "עולה" רק 130 קלוריות,
 

אז לסיכום בגדול היומיום שלי מאוזן, ואין חוצפות גדולות, אבל פעם ב... כשהנשמה שלי מחשקקת אז אין בעיה להכנס לצ'ינה טאון
ולא לספור כמה קלוריות יש בעוף החמוץ מתוק, אמנם לא נתחצף עד כדי אגרול והמון נודלס כמו בעבר אלא אבחר בירקות בעיקר
ורק בדוגמית של נודלס ולא אתחרע על הרוטב החמוץ מתוק, ככה כולם נשארים מרוצים, גם אני וגם המשקל.

 

על תפוחי אדמה אפויים של ששי בערב אני לא מוותרת, אני מאד מאד אוהבת אותם ולא מכינה כל יומיים, אז למדתי למדוד
את שמן הזית שאני מוסיפה להם, אני יוצקת כף גדושה אחת לכארבע מנות, מלח ותבלינים ומשקשקת הכל בשקית נילון, שופכת לתבנית
ואז אפילו חלק מהשמן נשאר דבוק לנילון שהעפתי ולא לתפוחי האדמה והטעם למרבה הפלא- מעדנות! (גם המראה)

 

ממשיכה להשתמש בהנאה רבה בשניצל תירס של טבעול, כמעט לא יוצא לי להשתמש בבשר בבית, ממש לא מתחשק לי, אמש הכנתי לנועה
קציצות מטוגנות מטחון טבעול וירקות ואכלתי רק אחת , היתה טעימה למכביר, לא יודעת להעריך אותה קלורית אז לא מכניסה לרפרטואר שלי,

 

השבוע העברתי כמעט את כל תכולת הפריזר שלי לג'וניור שעבר לגור לבד, כמעט כל הבשר שהיה שם הלך אליו מחוסר עניין לציבור,
מה שנשאר זה מה שאני מתכננת להכין לו פה ושם כשיגיע לאכול, למרות שמרגע לרגע אוחז בי הגועל מול בשר...כנראה שזה מדבק.
אם מישהו שם למעלה תיכנן לכוון גם אותי לצמחונות הרי שהוא נוקט צעדים אלימים, כי השבוע כשנתתי לג'וניור את אוצרות הבשר
הקפוא מפריזרי, הנחתי "לרגע" על המקרר 3 חב' של בשר טחון ו........שכחתי.
כעבור יומיים התפשטה בבית צחנה שלא תתואר ולא הצלחנו להבין מהיכן זה בא... ממש ריח של צואה או נבלה (התקשתי להחליט)
עד שברגע מסויים ביצבץ לי הנילון מעל המקרר וקלטתי את גודל הזוועה... לא אמשיך בתיאור אבל מה שיצא לי מהפה זה "אם עד כה
לא היתי צמחונית אז נראה לי שעכשיו זה הרגע בו אתחיל"

לא, זו לא הודעה לציבור, אני עדיין משתמשת בפסטרמה וכשהיתי בברית השבוע אכלתי בכיף פרגית, אבל המחשבה להתעסק
בהכנת בשר כרגע מעוררת בי קבס.

עוגות ושוקולדים לא חסרים לי, הכנתי פעם עוגת גבינה עם ממתיק מלאכותי, לא רעה, אבל לא הצלחתי לסיים אותה, הלכה לפח.
אני מכינה לי לפעמים מלאיי שזה מאפה רומני מתוק מקמח תירס וגם אותו מכינה עם תחליף סוכר, מכינה מראש תבנית קטנה
כי רק אני הקליינטית.

בקיצור, מרקיז הכל בסדר, חל שינוי ניכר, עגלת הקניות שלי בסופר לא מוכרת לי, היא מלאה בפירות וירקות ופריכיות וכאלה
אין זכר לשטויות שמילאו אותה קודם, אין אפילו "עוגות וואפלים לאורחים" שיביאו מהבית או יסתפקו בתפוח פינק ליידי,
אין יותר תרוצים לאויבים מבית, למזלי נועה לא נאשרית, ולא צורכת שטויות, 

אז זהו, יש עתיד, אולי בכל זאת עוד יזמינו אותי מקסטרו לדגמן להם  surprise
 

 

ורד ביקשה מתכונים לסלטים-
 

1. מקסיקני-

קופסאת תירס מסוננת
פלפל אדום קצוץ
מלפפונים חמוצים 3-4
כף מיונז קל
כף חומץ ו2 שקיות סוכרא דייט
אופציה-שמיר קצוץ ותפוח עץ קצוץ, לפעמים אני שמה ולפעמים לא

2.סלט סלרי-
מקלות סלרי אמריקאי קצוץ, קצת מהעלים קצוצים קופסא קטנה אננס קל,
חופן קטן חמוציות בלי סוכר, קצת מהמיץ של האננס, קצת מיונז קל ושלום על ישראל,

3. פלפל קלוי קלוף שרוי בחצי חומץ חצי מים ומעט מאד שום

4.כרוב ירוק אני משפשפת עם מלח רגיל, מלח לימון וקימל שלם,
לפעמים מוסיפה לו גם כרוב כבוש ובצלחת כף טחינה-מ ע ד ן.

בגדול אלה הקבועים.

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ נ ל ו פ ה אלא אם צויין אחרת