00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

שטרודל תפוחים בסגנון וינאי.

 

שטרודל  וינאי קל הכנה. מבצק עלים קרם וניל תפוחים וקינמון - מאוד טעים.

הבצק חייב להיות ממש קר אחרת במזג אויר חם יהיה לכם קשה לעבוד עם הבצק.

 

אפשר לקצר תהליכים ובמקום לבשל קרם פטיסייר להשתמש במעדן וניל כמו שעשיתי.

החומרים לשטרודל אחד.

רצועת בצק עלים באורך 30 ס"מ. וברוחב 7 ס"מ לערך.

רצועת בצק עלים באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ שתשמש ככיסוי המאפה ולכן היא חייבת להיות יותר רחבה.

כף ריבה. או צהובה ואפשר אדומה.

7 יחידות ביסקוויטים. (מי שרוצה ישים רצועת טורט לבן.).

1  גביע מעדן וניל מעורבב עם 1 כפית קורנפלור (השתמשתי במעדן וניל טום וג'רי).

2 תפוחים חתוכים לפרוסות. רבע חבילת חמאה חתוכה לקוביות קטנות.

קצת סוכר וקינמון.

אופן ההכנה.

לשים את הרצועה הקטנה ברוחב על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

למרוח לכל האורך את הריבה להשאיר 1/2 ס"מ שוליים לא מרוחים.

להניח על הריבה את הביסקוויטים (או רצועת הטורט)

על הביסקוויטים לשים את מעדן הוניל. ולסדר עליהם את פרוסות התפוחים כמו רעפים.

לפזר מעל התפוחים קצת סוכר וקינמון ואת חתיכות החמאה- את הבצק הרחב לחרוץ פסים באמצע הבצק אחד אחרי השני במרחקים של כ-1.5 ס"מ זה מזה.

להניח ולכסות את התפוחים עם הבצק. להדק שוליים מכל הכיוונים. לחתוך וליישר את השוליים בעזרת גלגלת או סכין. .(הגלגלת תהדק את השוליים שלא יפתחו באפייה.)

לפזר מעל קצת סוכר. להכניס לתנור אפיה שחומם מרא שלחום גבוה כ-180 מעלות ולאפות כ-30 דקות לערך. ניתן להגיש ולקשט עם קצת מעדן וניל .

 

חותכים 2 רצועות בצק עלים . אחת קצת יותר רחבה מהשנייה.

שמים את הרצועה הקצרה בתבנית מרופדת מורחים כף ריבה לכל האורך ללא השוליים.

מניחים בסקווטים או רצועת עוגת טורט. ומעל מורחים גביע מעדן חלב שעורבב עם כפית קורנפלור.

מניחים פרוסות מ-2 תפוחים פרוסים. מפזרים קצת סוכר וקינמון. וקוביות רבע חבילת חמאה.

רצועת בצק העלים שתשמש ככיסוי חורצים פסים לכל האורך.

מניחים את רצועת הבצק על התפוחים מהדקים היטב מסביב את השוליים. ובעזרת מערוך חותכים את השוליים. ומפזרים קצת סוכר ואופים.

מקשטים עם אבקת סוכר. ומגישים עם מעדן וניל.(או  קרם פטיסייר).

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת