00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות מרציפן הולנדיות

26/06/2014

 

אתחיל בהתנצלות קטנה... לפני שבוע נשלח,בטעות, אל תיבות המייל שלכם, קישור למתכון הזה שלצערי הוביל אל שום מקום. ואתכם הסליחה. עכשיו הקישור והפוסט סודרו ואני מקווה שתיהנו מהעוגיות. cheeky

שמן של עוגיות המרציפן ההולנדיות האלו, מאוד סיקרן אותי. ולא הבנתי מאין הגיע. מאחר ולי יצא כבר לבקר די הרבה בהולנד. (ככה זה כשיש משפחה קרובה בארץ ניכר). אל תבינו לא נכון ...אני לא מתלוננת surprise זה מאוד נחמד שיש תרוץ טוב לחופשה קצרה, מידי פעם, מעבר לים. אבל את העוגיות האלו לא פגשתי שם באף ביקור surprise!  פגשתי שם כל מיני מאכלים אחרים, החל מהגבינה ההולנדית המפורסמת, על שלל שנותיה וגיווניה. דרך דגי ההרינג שנאכלים (יותר נכון נבלעים) בשלמותם. פגשתי גם את הצ'יפס עם מטבליו השונים, שנמכרים כמעט בכל פינה. ובפינת המתוקים פגשתי כל מיני רקיקים שונים אבל, כמו שאמרתי בתחילה, עוגיות המרציפן האלו לא היו ביניהם. אז מאיפה הגיע השם הזה, אתם שואלים? ואני אספר שהפגישה נעשתה דוקא כאן במדיה הוירטואלית. מצאתי אותן בבלוג מתכונים, חמוד ולא מקומי הנקרא   dollopofcream. ואם בא לכם להתרשם ולהבין מדוע קוראים להן עוגיות מרציפן הולנדיות, אתם יכולים ללחוץ ממש כאן!  
אני אמנם שיניתי מעט את המתכון, אבל השארתי את הצורה והרעיון כמו במקור.

 

 

 

הכמויות במתכון מתאימות לכ- 16 עוגיות

המצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 2 חלמונים

  • 120 גר' חמאה מומסת

  • 1/2 כפית א.אפיה

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 1/4 כפית מלח

    • 2 כפות מים (במידת הצורך)

 

למילוי:

  • 3/4 כוס שקדים טחונים דק

  • 1/2 כפית תמצית שקדים

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1/2 ביצה ( כן כן חצי ביצה! תיכף יגיע ההסבר)

  • 1/2 כוס סוכר

    •  שקדים לקישוט, כמספר העוגיות.

​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ההכנה:

הבצק:

  1. ערבבו יחד את כל מרכיבי הבצק, למעט המים. הבצק צריך להיות במרקם רך ונעים למגע. (לא רך מידי ולא יבש מידי) במידה והבצק יבש מידי, הוסיפו את שתי כפות המים. ובמידה והוא רך מידי הוסיפו עוד מעט קמח.

  2. הניחו את הבצק בצד למנוחה, עד לסיום הכנת המילוי.

 

המילוי:

  1. שיברו את הביצה, בקערה קטנה, וטירפו קלות בעזרת מזלג. 

  2. ערבבו את כל מרכיבי המילוי, עם מחצית מהביצה הטרופה. (המסה צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית מידי)

 

הרכבה ואפייה:

  1. רדדו את הבצק בעובי של כ- 1/2 סמ'.

  2. קירצו בעזרת חותכן של עוגיות עגול (או כוס) עיגולים מהבצק. וסדרו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  3. במחצית מעיגולי הבצק, הניחו במרכז, כפית אחת מהמילוי, והניחו מעל עיגול בצק נוסף.

  4. בעזרת מזלג סיגרו היטב מסביב לכל עוגיה.

  5. מירחו מעל העוגיות את מחצית הביצה הנותר, והניחו מעל כל עוגיה שקד.

  6. הכניסו לאפיה של כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת