44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

סדנת בישול תאילנדי מלאה בטעמים צבעים וריחות עם סאוולי אלדר מאוריינטל פוד

סדנת בישול  תאילנדי מלאה בטעמים צבעים וריחות  עם ס...

אוכל אסייאתי מדבר אליי מאוד, טעמים צבעים ריחות של ארץ אקזוטית רחוקה עם עצי אגוזי קוקוס וחופים תכולים צלולים -ככה מצטיירת לי תאילנד קסומה ומזמינה ומשופעת באוכל מתובל וטעים.אבל הי, למה לדמיין, אם אפשר לבשל  "תאילנד" כאן אצלכם במטבח.

 המיקום "בישולים" - השפית סאוולי אלדר החייכנית מאוריינטל פוד ואנחנו , מתנסים בהכנת מנות תאילנדיות מהירות  מבוססות על הרטבים המצויינים שסאוולי מייבאת.

סאוולי אלדר  נחתה אצלנו  ב-1980 ,נישאה לאבי אלדר, ויחד הקימו קייטרינג מצליח, ב-1992 הקימו את "אוריינטל פוד"  שמייבאת  מוצרי מזון מהמזרח הרחוק.

התקבלנו במשקה קוקוס קר עם פניני טפיוקה וסוכר דקלים שהכינה סאוולי והיה יותר ממצויין

אמרנו מנות מהירות וטעימות  נכון? אז מתחילים בצ'יקן בגט,

הרטבים  הם  של HEALTHY BOY הטעם הרשמי של תאילנד,

סאוולי משרה  פרגיות למנת הצ'יקן בגט בסויה, ואנחנו לומדים דבר או שניים על הרוטב שלרוב אנחנו טובלים בו סושי..

הסויה היפנית מורכבת בעיקר מחיטה,פולי סויה מים ומלח, וקונג'י, פטריה מיוחדת הגורמת לתסיסה. איך נמדדת סויה איכותית? בכך שתססה באופן טבעי.

הסויה התאילנדית משמשת בעיקר לבישול- הרכיבים הם אותם הרכיבים אך היחס בין החומרים שונה, תהליך התסיסה  קצר יותר בו מתקבלת סויה מדהימה לבישול שמתמזגת מצויין בבישול.

יש שלושה סוגי סויה

הבהירה-בהירה קלאסית לבישול והמלחת מנות , תפקידה ליצוק טעם לאוכל,היחידה שמופקת בפעם הראשונה,היא האיכותית מבין השלושה,ומשמשת כבסיס לבישול.

המתוקה- תפקידה להמתיק מנות, בתאילנד מגישים ברחוב מנות קלאסיות  ומשתמשים ברוטב הסויה המתוק.

הכהה- תפקידה לתת צבע בלבד, אינה יכולה לשמש כבסיס לרוטב, היא נתפסת על האיטריה וצובעת  אותה בקרמל חום, משתמשים בה ביחס של 10% והיא נחשבת לפחות איכותית מקודמותיה.

מרכיבים נפוצים במטבח התאילנדי אטריות אורז פפאיה וירק

אני וקשת מתארגנות על צ'יקן בגט- מטגנות קלות פרגיות בשמן אורז.מוסיפות סויה בהירה וסויה מתוקה, רוטב צ'ילי מתוק, וכף ג'ינגר מגורד, יש לנו בגטים חצויים מורחים במיונז , משבצים נתחי פרגיות עסיסיים שהקפצנו במחבת קודם, מוסיפים ירקות ופיקל'ס מלפפונים קטנטנים חמוצים והרי לכם צ'יקן בגט טעים בטירוף.

אני מתפעלת מתמר הינדי בקליפה שבירה, יש לו טעם חמצמץ ומתוק גם יחד- נראה לי שזו הפעם הראשונה שיוצא לי לטעום תמר שכזה מיוחד.

מקולף..בלי השריון

סאוולי מסבירה שבבישול אסייאתי הסויה מובילה.

המרכיב השני המוביל באסיה הוא רוטב הצדפות עשיר במונסודיום גלוטומט טבעי, זהו רוטב שמעצים ומדגיש טעמים. אך אנחנו כאן בארץ מנועים מלהשתמש בו מטעמי כשרות.

אך אל דאגה, סאוולי פיתחה את "הוי סטיר"  מוצר על בסיס פטריות( בפטריות יש כמות יפה של גלוטומט טבעי) המקביל לרוטב הצדפות המדובר, הוא הולך עם הכל, מחבר וקושר טעמים יחד,והוא  כשר..ניתן להשיג אותו בכל סופר, אז מכאן קריאה לעקרת הבית הבשלנית, נתקלת ב "הוי סטיר" על מדפי הסופר, עצרי  כף אחת מרוטב הפלא הזה והמנה מקבלת אפ גרייד רציני ביותר-  "הוי סטיר" פשוט מקפיץ את המנה למעלה.

אחרי שהתענגנו על הצ'יקן בגט אנחנו לומדים להכין סלט "סום טאם" 

אנחנו מגרדים פפאיה וגזר, מוסיפים עגבניות שרי חצויות,מיץ לימון,בוטנים קלויים, צ'ילי מתוק וסויה בהירה  של HEALTHY BOY כמובן -סלט רענן וקייצי  ומאודדד טעים!

הפפאיה מבחוץ ומבפנוכו..

מי אמר סלט ולא קיבל?..

ממרח סויה מכירים? 

סוג של מיסו תאילנדי, מחית פולי סויה מלוחה, אין להשיג בסופרמרקט, מסעדות צורכות אותו המרכיב הראשון ברוטב עשוי משעועית צהובה שעושה את הרוטב לסמיך, מתאים לבשר ,לדגים ובעצם להכל.

פתאי אטריות אורז מוקפץ- עם ירקות/עוף/טופו/שרימפס-חריף, מלוח , נחשב למאכל "נגיש" מתאים לכל אחד, מה שנקרא מותאם אישית..התאילנדים מבשלים איתו מה שיש מסביב, מנגו,פפאיה,מלפפון,שום,צ'ילי,לימון, הרוטב נשאר, משחקים עם הירקות.

חגיגה של אטריות אורז עם סאוולי.- אטריות ורמצ'לי מוקפצות עם חלב קוקוס,סויה בהירה,רוטב דגים,ממרח סויה,קארי אדום,חמאת בוטנים,סכר דקלים,תמר הינדי,עירית,נבטים,שמן אורז,ביצים,עירית,בצל ואטריות.

את שמן האורז אתם מכירים? המציאו אותו בתאילנד לפני 10 שנים, הוא מאוד נפוץ ביפן,אוסטריה ובארצות הברית, בתאילנד הוא נחשב ליקר מסבירה סאוולי.

סאוולי מכינה דג בעשבי תיבול -עם רוטב סויה בהירה ושורש כוסברה , יש כאן גם ג'ינג'ר,למון גראס,עלי כפיר ליים,צ'לי,שום,רוטב דגים,סוכר דקלים,תמהינדי,מים,שמן אורז ו..דגים דניס או סיבס חתוך לפרוסות גדולות.

אנחנו מקבלים הסבר על חלב הקוקוס הלבן והסמיך שבקופסא, סאוולי  מספרת לנו שהיום בגלל הרבנות לא קוראים לו "חלב" אלא מי קוקוס ,תרכיז, ליקוויד מה שתרצו רק אל תגידו חלב..

כאשר יש קליפה חומה ובשר לבן קשה או אז האגוז מוכן להפקת מי קוקוס

26% שומן זה הכי הרבה שיכול חלב קוקוס להכיל, ככל שמדללים אותו עם מים אחוזי השומן פוחתים.מאוד יקר לייצר חלב קוקוס עם 26% שומן, מ21% שומן קוראים לזה קרם קוקוס מתחת לזה -נקרא לזה מי קוקוס.

סאוולי מספרת שחלב קוקוס זול מיוצר בפיליפינים ובוויטנאם, ואם חלב הקוקוס לא מיוצר בתאילנד אז זה לא חלב קוקוס!!

עד הסדנא של סאוולי ההכרות שלי עם רטבים מהמזרח הסתכמה בצ'ילי מתוק וסויה  שמצאתי בסופר,לא עוד, גיליתי עולם שלם של רטבים  מצויינים שמעיפים את המנות למעלה, ירקות ופירות מיוחדים, עשיתי הכרות עם הפאפאיה ועם חלב הקוקוס הנהדר. עם אטריות שמנים עלים ומה לא..

קל מאוד להתחבר לאוכל התאילנדי ,הוא טעים,עשיר בירקות בשרים ודגים לא עתירי שומן, הוא קל להכנה , התוצאות מרשימות ולא עומדות ביחס ישר להשקעה..הרטבים והשמנים ושאר מוצרי התיבול מעשירים את המנות ומקפיצים אותם לגבהים חדשים.

כאן הבנתי את ההבדל בין סתם לרטבים של סאוולי מאוריינטל פוד..בפעם הבאה שאתם בסופר תתעכבו לכם קצת בסטנד האסייאתי לא תאמינו מה תמצאו שם..

סוואלי אלדר אוריינטל פוד לחצו והכנסו לעולם קסום של רטבים טעמים ומתכונים שמחכים לכם  באתר וכמובן על המדפים בסופר ,עכשיו גם אתם כבר יודעים מה מסתתר בבקבוקים של הלתי' בוי, כי כל בקבוק והקסם שלו והרי תאילנד ממש כאן אצלכם במטבח.

עד שניסע לתאילנד..ידעתם שדוכני האוכל בתאילנד יהיו תמיד על קרש עץ? גם אני לא ידעתי, סאוולי אמרה..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,487,597
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת