00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

טארטלטים (פסטלים). מבצק ספידי במילוי בצל עוף טחינה ועגבניות גם יפה וגם טעים.

22/06/2014

זזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז

 

בצק ספידי קל להכנה הפעם הכנתי צורות של טארטלטים  (פסטלים או פאי) קטנים -במילוי עוף בצל טחינה ועגבניות גם טעים וגם מאוד יפים להגשה.

החומרים; לא יודעת בדיוק כמה יוצא. זללו לפני שהספקתי לספור.

החומרים למילוי.

בצל אחד חתוך לקוביות קטנות.

2 כפיות שמן.

350 גרם עוף או הודו או בקר טחון. ניתן להתפרע עם כבש.

מלח ופלפל לפי הטעם.

חצי כוס פטרוזליה קצוצה.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 כוס טחינה להכנה ביתית- (מערבבים חצי כוס טחינה גולמית עם חצי כוס מים אול קצת יותר קצת מלח). לערבב הכל ביחד.

כמה עגבניות חתוכות לפרוסות לקישוט למעלה. או עגבניות שרי חתוכות.

קצת שומשום לקישוט.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אופן הכנת המילוי;

במחבת לטגן את הבצל עם השמן עד שמזהיב. להוסיף את הבשר הטחון לערבב כשתי דקות. לכבות להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לערבב ולהוסיף את הפטרוזליה לערבב ולקרר מעט.

 

לבצק הספידי;

400 גרם קמח לבן. (4 כוסות פלסטיק לשתייה קרה למלא כל אחת עד הסוף עם קצת גבעת קמח).

1 כוס שמן.

חצי כפית מלח.

1 כף חומץ.

1/2 כוס מים  חמים.

1/2 כפית אבקת אפיה.

אופן הכנת הבצק;

לשים בקערה.- את המים החמים . המלח. אבקת האפיה. השמן והחומץ לערבב מעט. ולהוסיף בבת אחת את הקמח. לערבב בכף עץ עד אשר הבצק . מתגבש.

\אופן הכנת הפסטלים-

לקחת חופן בצק בגודל  משמש . לכדרר מעט. ובעזרת האגודל ליצור חור לא לנקב את הבסיס. לפתוח את הפתח בעזרת מתיחת האצבעות עד שנוצר בסיס עם דופן

הדופן בערך כ-1 ס"מ גובה. וקוטר הבצק כ-5 ס"מ. שהבצק לא יהיה עבה מידי אלה כ-2-3 מ"מ בערך.

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. 

לקחת כפית גדולה מן המילוי ולמלא את הבצק. לשים מעל 1 כפית מהטחינה. לפזר קצת שומשום מסביב. ולקשט בחצאי עגבניות.

אפיה-

בתנור מחומם מראש לחום בינוני כ-170 מעלות בערך 20-30 דקות.

כמו כן ניתן ליצור בוריקיטסים קטנים מאותו בצק עם מילוי הבשר.

בצל זהוב להוסיף את הבשר ולערבב.כ-2 דקות.

לערבב כ-2 דקות . לכבות. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ופטרוזליה קצוצה.ולקרר.

לכדרר בצק ספידי לגודל של משמש. ליצור באמצע חור. ולמתוח אותו בעזרת האצבעות להרחיב עד שנוצר מן טארטלט.

לזה התכוונתי. -שהבצק לא יהיה עבה מידי.

למלה בכפית גדולה מילוי.

 

לכסות את המילוי עם כפית טחינה. ולפזק מסביב שומשום.

לקשט עם חצאי עגבניות או עגבניות שרי.

אופים ונהנים.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת