1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מקלובה ...

20/06/2014

כולם מכירים מקלובה ,תבשיל אורז וירקות בניחוח ממכר מהמטבח הערבי ,ההכנה מעט ארוכה דורש קצת זמן וסבלנות ,אבל התוצאה כול

כך משתלמת שכדאי מאוד להשקיע ,צילמתי את כל שלבי ההכנה ,הפעם הכנתי ללא בשר ,המקלובה נטרפה על ידי המבוגרים

והילדים לא נשארו אדישים ממליצה מאוד .ארוחה נהדר בסיר אחד ,אשמח לשמוע את חוות דעתכם .

מקלובה

מצרכים:

3 גזרים

2 תפוחי אדמה בינוניים

1חציל

1כרובית קטנה (250 – 300 גרם)

1/3כוס שמן זית

1בצל גדול חתוך לרצועות

2שיני שום כתושות

2כוסות אורז שטוף ומסונן

2כפיות בהרט

2כפיות מלח

1כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף .

אופן ההכנה:

לקלוף את הגזרים ותפוחי האדמה לפרוס לפרוסות. חותכים את החציל

לקוביות גדולות (עם הקליפה). מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות.

מתחילים לטגן את הירקות ,את הבצל בנפרד עד להזהבה בסוף מוסיפים את השום ,מוציאים ושומרים בקערה .

מטגנים את פרוסות תפוח האדמה עד להזהבה מוציאים לקערה קטנה .

ממשיכים לטגן את הגזר עד להזהבה קלה ושומרים בצד ,ושוב את הכרובית לשמור את כל הירקות המטוגנים בצד  

את החצילים הכנתי בתנור סדרתי בתבנית אפייה וזילפתי מעט שמן קליתי בחום גבוהה עד להזהבה ..

בסיר גדול ורחב מתחילים לסדר את הירקות ,בתחתית את הבצל והשום ,מעל מסדרים את תפוחי האדמה ,הגזר ,הכרובית ,והחצילים ,דוחסים מעט .

מפזרים את האורז השטוף והמסונן בצורה אחידה מעל הירקות .

יוצקים 1/2 3כוסות מים ,ומתבלים בתבלינים ,מביאים לרתיחה ,מכסים את הסיר ,עוטפים את המכסה במגבת מטבח נקייה ,מבשלים על להבה נמוכה כ25 דקות ,משאירים את הסיר

לעמוד כ10 דקות מכוסה ,הופכים את התבשיל על קערה רחבה וגדולה ונהנים .

הירקות לאחר הטיגון

שכבה ראשונה בצל ושום ,ותפוח אדמה .

גזר וכרובית נוספו ..

וגם החצילים הצטרפו...

והאורז ..

מים ותבלינים ..

מכסים את הסיר והמכסה במגבת ...

אחרי 35 דקות ...

והופ הופכים ...

מקלובה בניחוח נהדר וטעמים עשירים .

ומקרוב חבל שאי אפשר להריח ...

מקווה שנהינתם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת