88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד של ניצן

עוגת שוקולד של ניצן

עוגת שוקולד של ניצן, שוקולדית מאוד,

לחה ורכה יחסית,

ולמרות שהיא מכילה שוקולד

היא מרגישה קלה יותר בפה, וטעימה מאוד.

זאת עוגת השוקולד שניצן מאוד אוהבת,

ומכאן שמה. אך גם ילדים מבוגרים, 

מאוד אוהבים לקבל ממנה פרוסה,

במיוחד כשהיא כל כך מקושטת במה שהם אוהבים.

ממיסים שוקולד וחמאה  במיקרו, בפולסים  קצרים,

 

מערבבים בקערת המיקסר את כל החומרים, ולתנור...

 

מצפים בגנאש שוקולד

 

 

רק יצאה מהתנור

עוגת שוקולד רכה ונימוחה

 

          

 

 

תחילתה עוגת שוקולד עם קרם טעים מעליה

  וגם כך היא מצויינת

בציפוי שוקולד חלב

בציפוי שוקולד מריר

 

אך בימי הולדת

זה כבר סיפור אחר,

 אז היא מתקשטת כמו שצריך,

וכיד הדמיון הטובה של הקונדיטוריתsurprise

 

 

 אף סוכרית גומי לא נשארה עליה בסוף...

 

המרמלדה וסוכריות הגומי לוקטו על ידי הילדים,  בעזרת ההורים,

ואת קליפות ההדרים המשוקלדות,

ליקטו המבוגרים

 

 

אחרי לילה במקרר,

היא מתיצבת די הצורך,

 כדי לקבל עליה  את נרות יום ההולדת.

( ברגיל, היא יכולה להישאר גם מחוץ למקרר, מכוסה כמובן)

 

 

 

שלב סידור הנרות, על ידי ילדת יום ההולדת בת השבע

 

מצרכים:

100 גר' שוקולד מריר,

100 גר' שוקולד לב,

200 גר' חמאה,

בסיר מעל סיר, (בן מארי)   שוברים את טבלאות השוקולד לקוביות,

מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות, מערבבים מדי פעם,

מקבלים קרם חלק,

לחילופין אפשר להמיס את השוקולד  במיקרו, בפולסים של 20 שניות,

לערבב ושוב להחזיר למיקרו ל- 20 שניות ולערבב,

 ואחרי 20 שניות נוספות לערבב הכל למרקם חלק, 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מערבלים יחד בקערת המיקסר:

1 כוס סוכר,

3 ביצים,

1 סוכר וניל  (שקיק),

1 כוס חלב,

1+1/4 קמח + 1 שקיק אבקת אפיה

מוסיפים את קרם השוקולד  תוך כדי ערבול איטי, 

יוצקים לתבנית עגולה מתפרקת 26,  או מלבנית שווה בנפח. (כאן  נאפתה העוגה בתבנית עגולה חד פעמית).

אופים 30-40 דקות באמצע התנור, עד להתיצבות העוגה. יש לבדוק במרכז אם קיסם יוצא  יבש,

אם יש צורך מוסיפים כמה דקות  עד לסיום האפיה.

 

קרם לציפוי  מיד עם הוצאת העוגה מהתנור

 

1/2 כוס שמנת מתוקה + 100 גר' שוקולד מריר / או חלב (המריר נראה כהה ויפה יותר לטעמי.)

שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות,

מחממים במיקרו את השמנת(לא להרתיח) ויוצקים על קוביות השוקולד, מערבבים עד להמסה ועד קבלת קרם חלק.

יוצקים מיד על העוגה החמה,  מנענעים לכל הכיוונים או נעזרים בכף למריחה שווה.

 

 

 

הצעות לקישוט בממתקים

 

 

 

 

 

עם שוקולד לבן מגורר מעל , ודובדבנים מסוכרים

ממש לא חייבים לקשט, גם כך היא טעימה מאוד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת