00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת תפוחים בחושה

17/06/2014

לאחרונה החלטתי לנסות ולרענן מעט את המתכונים הראשונים שלי שהעלתי לבלוג, אלו הותיקים שהיו כאן מתחילת הדרך... ועל הדרך גם אולי לשדרג אותם מעט בהתאם לרוח הדברים (אבל בעיקר בהתאם למצב הרוח שלי). ומצב הרוח שלי אמר הפעם שהגיע הזמן לחדש את עוגת התפוחים הבחושה! להוסיף לה מעט "סקס אפיל" (כלומר שטרוייזל...חחח) ולצלם אותה מחדש.
עוגת התפוחים הזו, היא בעלת אופי נוח במיוחד. ניתן להחליף לה את תפוחי העץ בפירות אחרים כמו למשל...אגסים או אפרסקים או משמשים, והיא תקבל אותם באהבה רבה. זו עוגה שלא מחייבת מקרר (אולי בקיץ כמו שלנו כן) אבל במזג אויר נוח יותר היא יכולה להישאר על השיש יומיים שלושה. והיא גם מאוד נוחה בנסיעות ופיקניקים. אה והכי חשוב שכחתי.... היא מאוד...מאוד...טעימה!!

 

 

 

מתאים לתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ

 

המצרכים לזיגוג התפוחים:

  • 4 תפוחי עץ מסוג סמיט קלופים וחתוכים לקוביות

  • 30 גר' חמאה

  • 2 כפות סוכר

  • 2 כפות ברנדי

  • 1 כף דבש

ההכנה

1. ממיסים במחבת רחבה את החמאה, מוסיפים את הסוכר, הדבש, תפוחי העץ והברנדי.

2. מביאים לידי רתיחה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרכחים מעט ומקבלים זיגוג קרמל יפה.

3. מורידים מהאש ומצננים.

 

המצרכים לשטרוייזל קינמון:

  • 50 גר' חמאה קרה

  • 50 גר' סוכר

  • 70 גר' קמח

  • 20 גר' שקדים טחונים

  • 1/2 כפית קינמון

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון והפעילו בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פרורים.

  2. הוציאו ממעבד המזון אל קערה קטנה, והניחו במקרר, עד להרכבת העוגה.

  3. ****יתכן ולא יהיה צורך בכל כמות הפרורים שמתקבלת. במידה ונשארים לכם פרורים, הכניסו אל קופסא אטומה ושימרו בהקפאה.

 

המצרכים לעוגה:  

  • 3 ביצים 

  • 350 גר' סוכר (3/4 1 כוסות)

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 200 גר' חמאה רכה

  • מיץ וקליפה מלימון 1 גדול

  • 350 גר' קמח תופח (1/2 2 כוסות)

 

ההכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עד קבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. מוסיפים את החמאה הרכה והשמנת החמוצה וממשיכים לערבב עוד כדקה נוספת.

  3. מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון ואת הקמח. להשתדל לערבב כמה שפחות!!

  4. משמנים את התבנית במעט חמאה ומפזרים מעט סוכר.

  5. שופכים כרבע מהתערובת אל התבנית, ומעל מסדרים מעט מהתפוחים המקורמלים.

  6. שופכים את יתרת הבלילה, מעליה את יתרת התפוחים ומסיימים בפיזור פרורי הבצק (שטרוייזל).

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מע'  לכ- 40-45 דק'. (עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פרורים לחים).

  8. מצננים את העוגה היטב, ובוזקים למעלה אבקת סוכר.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם, ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת