55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

סלט בורגול עם עדשים שחורות

הקיץ מתקרב בצעדי ענק, הטמפרטורות בחוץ מטפסות. 

לאכול צריך? צריך. 

אבל חם....

לא רוצה משהו כבד, לא רוצה לעמוד שעות ליד הגז 

רוצה משהו קליל, משביע ובעל ערך תזונתי סביר מבחינת מרכיביו. 

הנה, רעיון ....סלט בורגול ועדשים שחורות....

סלט דומה אכלתי באחת מרשתות הקפה (לא זוכרת היכן) וזהו ניסיון לשחזרו. 

העדשים השחורות עשירות בחלבון צמחי, בסיבים תזונתיים ובפחמימות מורכבות. הן מהוות מקור מצויין לויטמין B1 , חומצה פולית, ברזל , מגנזיום ואבץ . 

מרכיבים: 

1 כוס בורגול - להשרות במים למשך כחצי שעה ולסנן.

1/2 כוס עדשים שחורות - לבשל עם מים עד ריכוך (אך לא יותר מדי)ולסנן. 

מעט שמן זית

בצל קצוץ דק 

4 שיני שום קצוצות (אני משתמשת בקוביות של דורות)

פטרוזילה קצוצה לפי הטעם

תבלינים - מלח, פלפל, כמון, כורכום, 

2 כפות מיץ לימון 

ההכנה

לטגן בשמן זית את הבצל והשום עד הזהבה.

להוסיף את הבורגול המסונן , לערבב במשך מספר דקות.

להוסיף את העדשים השחורות (לאחר סינון, כן?) ולערבב .

להוסיף את כל התבלינים ולערבב. 

זהו, לכבות את האש ולהתענג ....

אצלי, אוכלים את זה גם קר

 

הנה ההרכב התזונתי באדיבות Food dictionary  ( אם עוד לא הכרתם אותו אז שווה להכיר). 

סימון תזונתי לכל המתכון ל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה) 552 113
חלבונים (גרם) 29 6
פחמימות (גרם) 114 23
שומנים (גרם) 2 0
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת