00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

עשה זאת בעצמך: מטבח חדש

 

לפעמים חלומות מתגשמים, ביחוד חלומות שחולמים אותם לפרטי פרטים. כמו החלום שלי על המטבח, בתכלת ושמנת.

תהליך החלימה, החשיבה, התכנון וההפקה של מטבח החלומות שלי תועד כאן בבלוג- וכיום כשאני חיה, אופה, מבשלת ומתקינה מאכלים במטבח החלומות שלי-

אך אני זוכרת את הדרך שעשיתי ומעריכה שזו דרך שעוד אנשים יעשו בעתיד - ואני מזמינה אתכם להתחיל. ולחלום.

1. שלב החלימה הבסיסית: מטבח פרקטי עם מקום לכל הסירים, הקערות, הצלחות והפריטים שאני אוהבת.

 הלכתי להדרכה של בלום והבנתי שזה אפשרי. צריך לתכנן לפי מה שיש. אז התחלתי, כאן. מאז השתנו התוכניות, אבל החשיבה הזו הנחתה אותי בשלב הנגר.

ממליצה להגיע להדרכה שלהם. היא העניקה לי כלים יעילים בתכנון, ביחוד חלוקת המטבח לפי איזורים, מה שכיום הופך את הניצולת ואת השימושיות של הארונות שלי למיטבית עבורי.

2. שלב עיצוב החלומות: זהו השלב בו מבקרים בבתים אחרים, בלוחות פינטרסט של מטבחים ובכמה שיותר מגזינים לעיצוב. מתחילים להבין מה אוהבים יותר ומה פחות.

כדאי לפתוח לוח פינטרסט "למטבח שלנו" ולשמור בתוכו את הדברים שאהבתם.

סוגי מגירות, דלתות, כיורים, צבעים. עבור רוב המעצבים, צבעים בסוף. אצלי, צבעים מההתחלה. ככה אני חולמת. בצבעים.

א. מטבח מעוצב- פרקטיות וצבעים

ב. וכך, כשהתגעגעתי לסבתא פרידה ז"ל ולמטבח התכול פורמייקה שלה הבנתי, שאני מעדיפה מטבח בעיצוב שנות החמישים, ובהשראתו בחרתי לראשונה שני גווני פורמייקה שמצאו חן בעיני. תכלת ושמנת.

זהו השלב שבו אני ממליצה לגשש תקציבית. זה הזמן לקבוע פגישות וממש ללכת לכל מיני נגריות, מפורסמות ופרטיות וצנועות ולעמוד על ההפרשים במחירים. הם מדהימים. למשל, בעוד שחברה ידועה למטבחים הציעה עבור מטבח פורמייקה בסיסי 47,000 ש"ח, הציע נגר פרטי - כחצי על אותה עבודה. עם אותו פירזול. המותג- משלמים עליו. זו בחירה שלכם אם להכניס מותג הביתה או שלא. זה הכיס שלכם.

באותה הזדמנות הרשתי לעצמי לקבוע פגישה עם מטבחי איקאה, ולחלום על המטבח שלהם לפני זה (קישור 2א). הופתעתי לגלות שעבור מטבח עשוי סיבית ובשטנץ שלא מאפשר לי לבחור באמת את המגירות שאני רוצה אלא רק לבחור מתוך מלאי גדלים קיים- המחיר כולל הובלה והתקנה יוצא יקר יותר מנגר פרטי. הדבר עזר לי להחליט שנגר פרטי יגשים לי את הצד הפרקטי לא פחות מהצד העיצובי. לפיכך, פניתי לתכנן את התוכנית בקנה מידה עבור נגר.

 

3. תכנון מטבח בקנה מידה

באמצעות סרגל קנה מידה משולש ומידות המטבח על התוכנית האדריכלית המצויינת שהפיקו לנו האדריכלים, פניתי ליצור סקיצה על פי החלומות שלי. היא כללה את המקרר בפועל ומכשירי החשמל שכבר קיימים או מתוכננים ואת הכיור שחלמתי עליו. דגם רומא.

זה הכיור מהקטלוג:

 

4. בחירת החומרים:

* פורמייקה או עץ צבוע בתנור? עץ צבוע בתנור זה הרבה עבודה. לכן מטבח כזה יהיה יקר, בד"כ פי שלוש יותר יקר ממטבח עם פורמייקה.

פורמייקה? איזו?

בשוק יש מאות דוגמאות של פורמייקה. מט או מבריק, דגמים מודרנים או דגמי תחרה. אחרי התלבטות בחרתי בשני גוונים של פורמייקה עשויה מעץ אלון מולבן. לבן ותכלת, מצא חן בעיני שרואים את הנימים והציורים של העץ.

 

* ידיות פלסטיק, מתכת, או עץ? (אצל רוב הנגרים הפרטיים תקבלו ידית בסיסית ותוכלו לשררג לידית שתרכשו בעצמכם)

* ידיות כפתור או ידיות ח'?

* דוגמא מיוחדת כדאי לחפש מראש ולהשיג מראש.

את שלי רכשתי באליאקספרס, כאן. תוך חודש הן הגיעו. התוצאה- בול לטעמי.

* חיפוי הקיר- יכול לחכות עד שהמטבח כבר מורכב. צבע לקיר- צריך להיות לפני שמרכיבים את המטבח.

* משטחים- עץ? "אבן" קיסר? פורמייקה? גרניט אמיתי?  שיש אמיתי?

עץ מאוד רגיש ומחייב טיפול או החלפה אחת לכמה שנים. חישבו על קרש החיתוך שלכם. המחיר של משטחי העץ גבוה למדי.

שיש קיסר הוא לא באמת שיש אלא סוג של דבק שמחזיק חלקיקי אבן גרוסים, עם עוד כל מיני פלסטיקים וחומרים. הוא רגיש לחום, אסור להניח עליו דברים חמים, רגיש ללימון ושאר פירות אבל מאוד מגוון. יש המון גוונים ודוגמאות והמחיר- כמו גרניט אמיתי.

שיש אמיתי, כמו אלו שהשתמשו בהם הרומאים, הוא בהחלט בעל מראה מפואר ונקי. הוא לא מתאים למטבח כי הוא מאוד שביר. אבל יש כאלו שמשתמשים בו. אם מאוד אוהבים את המראה הזה, יש לקיסר כמה גוונים עם גימור ממש "שיישי". לבן וצלול ושקוף. אם רוצים קיסר, זה פתרון מצויין.

המשטח הכי עמיד, כזה שמותר להניח עליו סירים חמים, לימון חתוך ושאר עינייני מטבח מבשל ופעיל - הוא משטח הגרניט האמיתית. אחרי לבטים רבים, בחרתי לבסוף במשטח בעל דוגמא מורכבת בגוונים של שחור, ורדרד, אפור וכסוף. בעיקר כהה. המשטח משתלב היטב עם שאר הבחירות שלי. בתמונה הבאה אפשר לראות שגם כיור רומא מסתדר מצויין.

5. רכישת המטבח והנספחים אליו - בהתאם להחלטות התקציביות, כדאי לרכוש מראש את הכיור, הברזים, הידיות. את השיש תרכשו מראש אך החיתוך וההכנה יעשו רק לאחר מדידות של איש השיש, אחרי הקמת החלק התחתון של המטבח. כדאי לסגור עם נגר או נגרייה תוך כדי כתיבת ההצעה שלהם על דף. אף פעם אל תצאו מנגר בידיים ריקות. קחו הצעת מחיר איתכם הביתה.

6. העמדת המטבח/ הוספת פריטים

1. כשהבית מוכן והצבע מוכן- בא הנגר למדידות. אחרי שיש לו מידות סופיות של הקירות והרצפה - הוא מתחיל בעבודה.

2. הרכבת המטבח שלב 1- לפני השיש.

3. אחרי השיש- הרכבת מטבח שלב שני ואחרון בד"כ, שלב הדלתות והגימורים.

4. מתחילים להשתמש!

זה השלב העיקרי והכי כייפי. מילוי המטבח ושימושיו בפועל.

המדף הלבן עם הכוסות- נרכש באיקאה ונבנה כמו צעצוע של ביצת הפתעה בחצי שעה, אני והילד ביחד. הכייף האמיתי- אחת לחודש, לאבק את כל מה שעליו ולהחליף תצוגה.

-זהו, שיהיה בשעה טובה!

 

בהצלחה עם החלפת המטבח

(מוקדש לקוראת ספציפית, כן, את!)

 

עינבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת