00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

פיצות מעולות במחבת גריל חשמלית. (או בתנור).

פיצות קלות הכנה וטעימות . עשויות במחבת גריל חשמלית.(מי שרוצה יאפה בתנור חם מאוד). אפשר  כמובן לשים כל תוספת שתרצו. קל מאוד להכנה מתקבלות פיצות מאוד טעימות.

 

החומרים;

1 ק"ג קמח מנופה.

50 גרם  שמרים טריים. (או 15 גרם שמרים יבשים).

2 כפיות מלח.

3 כפיות סוכר.

1/2 כוס שמן זית.

מים פושרים לפי הצורך.

 

כ-400 גרם גבינה צהובה מגורדת.

טבעות זיתים. או תוספות שאוהבים.

 

לרוטב העגבניות;

1 פלפל אדום חתוך לקוביות.

4 עגבניות חתוכות לקוביות.

1 כף גדושה רסק עגבניות.

1 שן שום קצוצה. (או קופסא קטנה של סלט מטבוחה מוכן).

2 כפות שמן זית.

1 כפית סוכר.

1.5 כוסות מים.

1 כפית אורגנו יבש. או כמה עלי אורגנו טריים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

לשים בסיר את השמן להוסיף את הפלפל האדום ולטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.להוסיף את שן השום לערבב אך לא לשרוף את השום להוסיף את העגבניות. ולתת לעגבניות להתבשל כ-3 דקות תוך ערבוב. מי שרוצה להוסיף סלט מטבוחה מוכן יוסיף עכשיו. לערבב. להוסיף את המים. הסוכר. ורסק העגבניות. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.ואת האורגנו. כאשר התבשיל רתח. לבשל באש קטנה כ-5 דקות לכבות ולקרר.

 

 

 

אופן ההכנה;

לשים  בקערה גדולה את השמרים ולפורר אותם להוסיף 1 כפית סוכר. ואחד כוס מים לערבב עד אשר השמרים נמסים.  לפזר על  העיסה  כוס אחת של קמח.

ולתת לעיסה לבעבע.  בערך כ-10 דקות. כאשר יש בועות  סימן שהשמרים טובים ואפשר להמשיך בלישה

לשים על העיסה את שאר כמות הקמח. על הקמח לשים את המלח ושאר הסוכר. לשפוך גם את השמן ולהתחיל ללוש כאשר מוסיפים מים עד אשר הבצק רך קצת דביק

להמשיך ללוש ידנית כ-2 דקות עד אשר הבצק חלק.

לשמן את הבצק. לכסות בניילון נצמד. ולתת לבצק להכפיל את עצמו. 

כאשר הבצק תפח להוריד את הנפח. על ידי לישה קצרה. ושוב לתת לו לתפוח. עכשיו הבצק יתפח יותר מהר.

כאשר הבצק תפח להוריד את הבצק לשולחן מקומח.

לחתוך כדורים בגודל של קלמנטינה גדולה. לרדד לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ. ולתת לבצק קצת לתפוח על השולחן.                                                                                                         (מי שמחליט לאפות בתנור לשים כבר את המאפים בתבנית מרופדת לשים רוטב גבינות ותוספות. להתפיח ואז לאפות בחום גבוה. כ-15-20 דקות).

 כאשר הבצק תפח. לחמם את המחבת החלק התחתון על הגז באש קטנה בינונית. ואת החלק מכסה הגריל לחמם בחשמל

להרים את  עיגול הבצק התפוח. לשים בזהירות על תחתית הסיר. בעזרת כף לשים כף רוטב ולמרוח על הבצק. לפזר קצת גבינה צהובה וזיתים או כל תוספת אחרת. 

לבזוק מעל מעט שמן זית. ולכסות בחלק העליון - המכסה של הגריל. לבדוק מידי פעם שהפיצה לא נשרפת. מלמעלה ומלמטה. האפיה די מהירה לכל פיצה כ-2 -3 דקות.

להרים בזהירות בעזרת 2 כפות מכל צד. (כדי שהגבינה הנמסה  לא תחליק מעל הפיצה ותחליק לתחתית הסיר.).

הבצק מוכן להתפחה.

הבצק לאחר התפחה ראשונה.

מחלקים לחתיכות בגודל קלמנטיה גדולה. ומרדדים לעיגולים בקוטר כ-10 ס"מ. ומתפיחים.

מניחים את הבצק התפוח במחבת המחוממת. שמים כף רוטב גבינה צהובה וזיתים. ומכסים במכסה הגריל להמשך אפיה.

הפיצה לאחר כ-2-3 דקות לערך.

והנה פיצות מעולות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת