88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה פרח ממולא גבינות ובזיליקום

מאפה פרח ממולא גבינות ובזיליקום

רק הביטו ועוד בטרם טעמו, המאפה הזה קצר מחמאות,

נראה יפה, שמש פרח קראו לו איך שתרצו,

מרגיש טעים,

חלבי, מתאים לשבועות ולא רק,

לא מסובך.

 

 

לפני אפיה- תוחמים את שולי הבצק ברינג לשמירה על צורת עיגול מושלמת בעת התפיחה באפיה,

ומסירים את הצלוחית, ששמנו באמצע, טרם הכניסה לתנור.

 

 

חומרים לבצק:

2+1/2 כוסות קמח (350 גרם)

1 כפית שטוחה מלח,

1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים (1/2 ח')

1 גביע 200 גר' יוגורט ביו 3%

50 גר' חמאה רכה מאוד (בחוץ על השיש, בקיץ מתרכך בדקות),

1/3 כוס + כף חלב פושר,

למילית:

50 גר' חמאה מומסת,

2 שיני שום קלופות, 1 כף עלי בזיליקום קצוצים, 1 שקית 100 גר' גבע פרמזן מסדרת השף הלבן

1/2 קופסה, 100 גר' פטה כבשים/בולגרית 5% של פיראוס מפוררת.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר שמים קמח, מלח ושמרים מערבלים דקה, מוסיפים יוגורט חמאה וחלב לשים כ- 10 דקות לבצק רך וחלק,

יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת קלות, משמנים גם את פני כדור הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים את הבצק כשעה וחצי לערך או עד להכפלת הנפח.

מילית:

מערבבים בקערית חמאה שום ובזיליקום,

מחממים תנור ל 180 מעלות,

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, (השתמשתי במגש נירוסטה עגול וגדול )

מילוי ועיצוב הבצק,:

מחלקים את הבצק לשני כדורים. מרדדים כל חלק בנפרד לקוטר 28 ס"מ

מניחים עיגול בצק על נייר האפיה שבתבנית,

מברישים במחצית כמות החמאה,

מפזרים גבינת פרמזן וגבינה בולגרית,

מכסים את המילית בעיגול הבצק השני ומהדקים את השוליים באצבעות בכל היקף העיגול.

מניחים באמצע צלוחית או כוס הפוכה בקוטר6 - 8 מ"מ, וחותכים את הבצק מהספל, שבאמצע כלפי חוץ לחצאים ואחר כך לרבעים, וכך עד לקבלת 12 רצועות בצק.

מסובבים כל רצועת בצק 3-4 פעמים כמו בורג, כולן לאותו כיוון , מברישים בחצי החמאה הנותרת. שומרים בינתיים בצד, את צלוחית החמאה עם המברשת.

מניחים רינג או טבעת תבנית עגולה וגדולה, סביב שולי המאפה, כדי שישמור בעת האפיה על צורתו העגולה.

מסירים את הצלוחית או הספל שהנחנו באמצע ,

אופים כמחצית השעה או עד שהמאפה תפוח וזהוב. מוציאים ומורחים מיד בחמאה ששמרנו בצד. מגישים חם.

 

*אם מחממים שוב, מניחים מעל רדיד אלומיניום רופף, מבלי להדק(שלא יצטברו אדים בפנים),רק שלא ישרף.

 

המאפה יוצא מהתנור

קוצר מחמאות

ועוד עם אותו בצק :

מילוי תרד וגבינה:

ממיסים 50 גר' חמאה,במחבת,

מוסיפים 150 גר' עלי תרד טריים קצוצים גס, מאדים בחמאה עד לריכוךמעבירים למסננת לניקוז הנוזלים, ומצננים מעט.

מערבבים בקערה 100 גר' גבינת קצ'קבל + 60 גר' גבינת פטה, מוסיפים את התרד המסונן מנוזלים,

+ שן שום כתושה, +מעט אגוז מוסקט+ ביצה מערבבים היטב, מורחים את המילית בשיכבה דקה, על גבי עיגול הבצק, ממשיכים לפי הוראות המתכון,

מברישים בביצה טרופה, זורים שומשום.

 

 

קבלו עוד מאותה קטגוריה

מאפה כוכב שמרים חמאה וקממבר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=5280037

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת