88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוגלך גבינות

רוגלך גבינות

את המתכון ניתן להכין  כגביניות, מריבועי בצק שמרים עלים מוכן , שנמצא במקפיאים שבסופר,

או  כרוגלך מבצק עלים מרודד על בסיס חמאה,

למילית:

1 ח' גבינת ריקוטה גד לא מלוחה,

1/4 כוס אבקת סוכר,

1 חלמון  (צהוב) ביצה, (אם מכינים מבצק שמרים להשתמש בחלבון לזיגוג, לפני אפיה)

 1/2 כוס צימוקים (למי שאוהב, לדעתי מוסיף, לא חובה),

*אם  המילית דלילה מדי לטעמכם, הוסיפו 1 כף אבקת פודינג וניל/צרפתי  לייצוב וספיחת נוזלים.

לזיגוג: (רק לבצק השמרים) לפני אפיה

חלבון (לבן)  טרוף עם כף מים

להגשה

בוזקים אבקת סוכר .

אופן הכנה:

אם מכינים רוגלך מבצק עלים, יוצא פריך במרקם בורקסי.

פותחים  את גליל הבצק עם הניילון,

מורחים את המילית,

חורצים  בסכין חד, משולשי  בצק, ומגלגלים מהצד הרחב, אל הדק,

מניחים ברווחים בתבנית שטוחה  של התנור, מרופדת נייר אפיה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שמקבל צבע זהוב שחום כ- 20 דקות ( + - )משתנה מתנור לתנור),

 

 

כאן בצק עלים ממולא גבינה

 

 

אם מכינים מבצק שמרים עלים ,  יוצא נימוח

מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות

מחלקים  לריבועים, ובאמצע כל ריבוע שמים כפית מהמילית,

מכסים  בשתי פינות נגדיות  בחופף (אחת על השניה), תו ךכדי מתיחה  קלה.,  לקבלת צורת מעטפה ממולאת.

ומסיימים בשני קצוות נגדיות נוספות, בחפיפה תוך כדי מתיחה .קלה.

מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת, לא מתפיחים,

מורחים זיגוג להברקה,,

אופים  בשליש התחתון של התנור   שחומם מראש  ב טורבו, עד השחמה.  כ20-25 דקות

 מוציאים, מגישים חמים, ובוזקים אבקת סוכר

*מבוסס  על מתכון של קרין גורן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת