00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת פטריות

בצק לקיש:

1+1/2 כוסות קמח

50 גר' חמאה,

1 חלמון,

מלח,

מעט גבינה צהובה מרוסקת,

2 כפות מים

לערבב במעבד מזון לבצק אחיד, ללוש לכדור, לעטוף בניילון ולצנן במקרר שעה.

*(אני שיטחתי בתבנית מרופדת נייר אפיה, משומנת בחמאה, ועטפתי היטב, והקפאתי מיום קודם - יצא מצוין)

למילית:

2 סלסלות פטריות, אפשר לערבב מכמה סוגים , פורטבלו, פטריות יער, שמפיניון, (השתמשתי רק בשמפיניון, בלי הרגל)

2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים

1 מיכל שמנת מתוקה שמתי 38%

2 ביצים שלמות,

2 כפות גבינה צהובה מרוסקת,

2 כפות גבינה בולגרית מרוסקת,

1 כף קמח

פלפל מלח.

אופן הכנה:

חותכים את הפטריות דק, *(חתכתי מיום קודם)

מטגנים את הבצל עד שקיפות,

מוסיפים את הפטריות,

מחממים, מוסיפים שמנת וגבינות ומערבבים,

מתבלים במלח ופלפל

מצננים כדקה, מוסיפים את הביצים ומערבבים

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משטחים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות,לעיגול הגדול מקוטר התבנית הופכים מעל התבנית מהדקים לתחתית ולדופנות. מכסים, מצננים שעה במקרר.

מוציאים את התבנית מהמקרר, דוקרים במזלג, למנוע תפיחת יתר,

כשמזהיב, יוצקים את המילית ומישרים בכף. ואופים עד השחמה יפה כ- 40 דקות לערך.

 

*מכיוון שהכנתי את הפשטדה לחג שבועות, וכדי למנוע עומס של הרגע האחרון, הכנתי כל מה שיכולתי מראש, ראו בסוגריים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת