00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לזנית בשר וירקות ברוטב בשמל פרווה

 

סיימנו את חג השבועות. ועכשיו כשהבטן כבר מלאה בגבינות, הגיע הזמן לעבור למשהו עם בשר. אבל בואו נעשה את השינוי בהדרגה... ונתחיל מלזניה נפלאה המכילה בתוכה גם עלי פסטה, גם ירקות קלויים וגם בשר טחון. כולם עטופים באהבה רבה, ברוטב בשמל פרווה (טעים, באחריות!)

אצלי בבית, הלזניה מאוד אהובה, במיוחד זו המכילה בתוכה גם את שכבות הבטטה והחצילים הקלויים. ובכל פעם שהחייל שלי מגיע מהצבא ורוצה פינוק. אני מכינה לו לזניה. 
אם אתם לא אוהבים בטטה או חצילים, אתם יכולים לשלב במקומם קישואים, תרד, ו/או פלפלים קלויים. אבל אל תוותרו על השילוב של הירקות והבשר!

 

 

 

מתאים לתבנית מלבנית בגודל 23X33

 

המצרכים:

  • 800 גר' בשר טחון טרי

  • 1 בטטה בגודל בינוני, קלופה ופרוסה לעיגולים

  • 1 חציל בגודל בינוני, פרוס לעיגולים

  • 2 שיני שום כתושות

  • טימין יבש

  • מלח ופלפל שחור טרי גרוס

  • 1 כף ראס אל חנות

  • מעט שמן זית (לטיגון הירקות)

 

  • 1 צנצנת רוטב לפסטה

  • 1 חבילה עלי לזניה

 

לרוטב הבשמל:

  • 3 כפות שמן זית

  • 3 כפות קמח

  • 3 כוסות מים 

  • מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

 

  1. חממו מחבת רחבה עם שמן זית. פזרו מעט טימין יבש, וטגנו את פרוסות הבטטה כשתי דקות מכל צד.

  2. הוסיפו מעט שמן למחבת, וטגנו כך גם את פרוסות החציל. (אפשר במקום הטיגון במחבת, למרוח על הירקות מעט שמן זית לסדר אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולהכניס לתנור לכ- 10 דקות)

  3. לאחר טיגון הירקות הכניסו אל המחבת את הבשר הטחון, הוסיפו את השום הכתוש והתבלינים, (ראס אל חנות, טימין, מלח ופלפל שחור) וערבבו היטב, עד שמתקבלת מסה פרורית בהירה. הוציאו מהמחבת וצננו מעט.

  4. סדרו בתבנית שכבה של עלי לזניה, הוסיפו מעל כשתיים שלוש כפות מרוטב הפסטה וסדרו מעליה את פרוסות החציל.

  5. סדרו מעל שוב שכבת עלי לזניה, מעליה כשתיים שלוש כפות מרוטב הפסטה ומעל פזרו בשכבה אחידה את תערובת הבשר.

  6. ושוב שכבת עלי לזניה, מעליה את יתרת רוטב הפסטה ומעל סדרו את פרוסות הבטטה, והניחו בצד (עד לסיום הכנת רוטב הבשמל)

  7.  הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את שמן הזית וחממו אותו מעט. הוסיפו את הקמח,המים,המלח והפלפל תוך כדי ערבוב מתמיד. עד שהרוטב מסמיך.

  8. שיפכו את רוטב הבשמל מעל הלזניה, והכניסו לאפיה בחום של  170 מע' למשך כ- 45 דקות. עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת