00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

סהרון שמרים גדול ומעניין במילוי קרמבו

הכמות הינה ל-4 מאפי סהרון גדולים, עם מילוי מעניין. לצערי נתקעתי עדיין עם מס' קרמבואים במקפיא.

לבצק:

500 גר' (1/2 3) כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 ביצה + 2 חלמונים

1 גביע שמנת חמוצה

100 גר' חמאה רכה

קורט מלח

כ-6 כפות חלב פושר, לפי הצורך

למלית:

12 קרמבו

ממרח שוקולד או נוטלה

ביצה טרופה, להברשת המאפים

לסירופ:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ושמנת ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה קוביות של חמאה תוך ערבוב במהירות איטית, בסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב, אם הבצק יבש מדי מוסיפים בהדרגה את החלב לפי הצורך. ממשיכים ללוש 8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומניחים במקום חמים לשעה וחצי עד שמכפיל נפחו.

2. מפרידים את הקרמבואים מהתחתית. מפוררים את העוגיות.

3. לאחר שהבצק תופח, מוציאים ממנו את האוויר, מחלקים ל-4 חלקים שווים, מכדררים לכדורים.

4. מרדדים כדור בצק לעלה בקוטר כ-26 ס"מ. חותכים בקצה הקרוב אלינו מס' פסים לאורך (אורך הפסים עד כרבע מעיגול הבצק). מורחים כף של ממרח שוקולד על החלק שנותר שלם, מניחים 3 קרמבואים בשורה ומפזרים מסביב חלק מהעוגיות. מגלגלים לרולדה, כשמגיעים לפסים החתוכים, כורכים אותם בסיבובים של בורג מעל הבצק. יוצרים צורת סהרון. ממשיכים ככה עם 3 הכדורים הנותרים. מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5. מתפיחים כ-1/4 שעה.

6. מברישים את העוגות בביצה.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-15-20 דק' עד שזהובות.

8. מכינים בינתיים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, מבשלים עוד 5 דק' על להבה נמוכה. נותנים לו להצטנן מעט.

9. כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים מיד בסירופ.

 

 

חתוכה עם המילוי...

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת