00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת פרח שמרים וריקוטה

עוגה בהשראת "פרח השמרים" של רות אוליבר. עוגה יפהיפייה ומרשימה.

לבצק:

500 גר' (1/2 3) כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 ביצה + 2 חלמונים

1 גביע שמנת חמוצה

100 גר' חמאה רכה

קורט מלח

כ-6 כפות חלב פושר, לפי הצורך

למלית:

1 קופסאת ריקוטה פרסקה

15 גר' חמאה רכה

1/3 כוס סוכר

1 כפית של גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

1/2 קופסה של אינסטנט פודינג בטעם וניל

צימוקים כהים, לפי הטעם

1 ביצה טרופה, להברשת המאפה

לסירופ:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ושמנת ומערבבים שוב. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מפעילים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה קוביות של חמאה תוך ערבוב במהירות איטית, בסוף מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב, אם הבצק יבש מדי מוסיפים בהדרגה את החלב לפי הצורך. ממשיכים ללוש 8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומניחים במקום חמים לשעה וחצי עד שמכפיל נפחו.

2. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

3. לאחר שהבצק תופח, מוציאים ממנו את האוויר, מחלקים ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ.

4. מרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה בתחתית ומשמנים הדפנות. מפרידים את הרינג מהתחתית.

  מניחים בתחתית התבנית עלה אחד של הבצק, מעליו מורחים מחצית מכמות המלית, מעל עלה בצק שני, מעליו מורחים יתרת הגבינה ולבסוף עלה בצק השלישי.

 מסמנים במרכז הבצק העליון בעזרת כוס קטנה עיגול ואז מחלקים את העוגה ל-4 רבעים שווים עם סכין טובה (רק עד לסימון שעשינו ולא עד המרכז), לאחר מכן מחלקים כל רבע לעוד 3 פרוסות שוות (סה"כ צריכות להתקבל 12 פרוסות מסביב לעיגול שבאמצע).

תופסים פרוסה ומסובבים אותה פעמיים סביב עצמה (בצורת בורג). ממשיכים ככה עם 11 הפרוסות הנותרות.

שמים את הרינג חזרה מסביב לעוגה.

5. מתפיחים כ-1/2 שעה.

6. מברישים את העוגה בביצה.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דק' עד שזהובה, אם היא מתחילה להשחים מוקדם, מכסים מעל בנייר כסף שלא תשרף.

8. מכינים בינתיים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, מבשלים עוד 5 דק' על להבה נמוכה. נותנים לו להצטנן מעט.

9. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים מיד בסירופ.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת