33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגה לשבת.

בחג שבועות  לא פירסמתי את העוגה האולטמטיבית , עוגת הגבינה שהכנתי. אז הנה לכם המתכון כעוגה לשבת. 

אשתף אתכם בהגיגים משפחתיים.....

חג שבועות כמידי שנה מצביע על סיום תקופת החגים ואיתם סוף שנת הלימודים ותחילת החופש הגדול. 

השנה הבן שלי מסיים, בלי נדר, כיתה ח' ועולה לתיכון והבת הקטנה עולה לכיתה ג'...איך שהזמן רץ. 

גם השנה חגגנו  את החג בקרב המשפחה ולמחרת נסענו לטיול באיזור הגלבוע ,לפגוש את הבן הגדול שנשאר בקומונה בקיבוץ. (תמונות בקרוב).

בשיעור יוגה המורה אמרה שלבו מתנובת החלב ואיכלו את תנובת האדמה...משפט מצוין ונכון, לאכול במידתיות מוצרי חלב. 

בעת חיפושיי אחר מתכון לעוגה, ניתקלתי במתכונים מוגזמים בכמות הגבינה, והשמנת אותם שילבו השפים והקונדיטורים.

מתכונים המכילים ק"ג גבינה לבנה, 2-4  קופסאות שמנת עם אחוזי שומן גבוהים מאוד, מתכונים המכילים 200 גרם חמאה במלית הגבינה ועוד כהנה הגזמות. 

החלטתי לבנות מתכון של עוגה שתענה על הציפיות של המשפחה מצד אחד ומצד שני תהיה מאוזנת מבחינת כמות הגבינה והשמנת. 

​המתכון קצת יוצר טירחה כיון שכל מילוי הוא קרם בפני עצמו,  צריך להכין מספר קערות, השימוש הוא בקערת המיקסר ללא שטיפה..נחמה פורתא. 

קרם השוקולד מפתיע...

לבסיס:

​120 גרם ביסקויוטים בטעם שוקולד . 

30 גרם אגוזים או שקדים טחונים דק. 

80 גרם חמאה מומסת. 

לשכבת הגבינה:

2 חלבונים 

1 כוס סוכר

1 שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב 

1 פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 5% 

שקית וניל. 

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 60 % 

1/2 קופסאת שמנת סויה אלפרו לבישול. 

אופן הכנה:

בקערת מעבד המזון מערבבים היטב את הביסקויטים והאגוזים מוסיפים את החמאה . 

מעבירים לתבנית אפייה בגודל 26 ס"מ ומהדקים לשכבה דקה ואחידה. 

אופים כ 10 דקות . מצננים. 

הכנת המילוי: 

להקציף את החלבונים ו 1/2 כוס סוכר לקצף נוקשה. 

מעבירים לקערה. 

לקערת המיקסר להכניס את השמנת, החלב, ואבקת הפודינג ולהקציף לקרם. 

להעביר לקערה...נכון טרחה , אך התוצאה מדהימה. 

לאותה קערת מיקסר להכניס את הגבינה, שקית וניל וחצי כוס סוכר ולהקציף מספר דקות, "לפתוח" את הגבינה . 

לאחד את הקצפות. להוסיף את קרם השמנת והפודינג לגבינה, בכף ולערבב היטב. בעזרת מרית להוסיף את קצף הביצים שלא ישבר, ויגמיש את הקרם. 

כשהקרם אחיד להעביר לתבנית עם הבצק, להכניס למקרר לקרור של מספר שעות. 

שכבת  השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרוגל או בסיר באן מרי. 

כשהשוקולד נמס וחם להוסיף את שמנת הסויה ולערבב לגנאש רך. 

להוציא את העוגה הקרה מהמקרר , לודא שיציבה ובאיטיות לפזר את קרם השוקולד בשכבה אחידה. 

הקפאתי את העוגה וכך היא נראית. 

לא אגזים ואומר שטעמה כמו ארטיק מצופה שוקולד. 

היתה התלהבות גדולה ולכן עומדת להכין לשבת . 

בתאבון ושבת שלום. 

אתי. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת