00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגה מיוחדת עם מלית גבינה וצימוקים עשירה ונהדרת.

 

מלית גבינה עם ניחוח לימון וצימוקים . בין שכבות עוגה מיוחדת שעשויה מקמח תירס. חמאה יוגורט סוכר ונילין ועוד. ומצופה בשכבה של שמנת חמוצה.

את העוגה הזו הגיתי מלפני כשלוש שנים. העוגה מאוד עשירה מיוחדת וטעימה. והכי חשוב קלת הכנה.

 

החומרים לעוגה. תבנית חד פעמית קטנה. 12X15 ס"מ.  (או מי שרוצה יכפיל את החומרים כמו שעשיתי ויקבל עוגה בגודל-28X25 ס"מ.)

 

1.5 גביעי יוגורט.

3/4 כוס סוכר.

1 ביצה.

1 כפית תמצית וניל.

1 כוס קמח תירס דק. (לא אינסטנט).

1/2 כוס קמח.

חצי שקית אבקת אפיה.

100 גרם חמאה  מומסת.

 

לערבב הכל ביחד לעיסה הומוגנית.

 

למלית גבינה וצימוקים . אפשר גם דובדובנים מקונפיטורה.

1.5 גבינה לבנה. 5%. או מה שאוהבים.

1 ביצה.

קצת פחות מחצי כוס סוכר.

רבע גרידה מלימון.

1/4 כוס מיץ לימון.

40 גרם צימוקים. או דובדובנים מקונפיטורה. 

-----------------------------------------------------------------------

לערבב את כל חומרי המלית והצימוקים.   (אם אתם שמים דובדובנים מקונפיטורה. לא לערבב עם מלית הגבינה. אלה מפזרים על המלית שבתבנית).

 

ציפוי שמנת חמוצה;

1 שמנת חמוצה. אפשר באחוזים שאתם רוצים.

1/4 כוס סוכר. 

1/2 כפית תמצית וניל

---------------------------------------------------------

לערבב הכל ביחד.

 

אופן הרכבת העוגה;

לשים בתבנית  חצי מכמות עיסת העוגה וליישר. מעל עיסת העוגה לשים בזהירות בעזרת כף את מלית הגבינה. וליישר. אם אתם שמים דובדובנים תפזרו על המלית.

ושוב בעזרת כף לכסות בזהירות את מילוי הגבינה עם עיסת העוגה. וליישר בזהירות.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני. 160 מעלות לאפות בערך 25-30 דקות לקבלת עוגה זהובה. אך לא לייבש.

להוציא מהתנור לצפות את העוגה עם שמנת החמוצה. להחזיר לתנור למשך 2 דקות. ולקרר.

 

החומרים בקערה. לערבב הכל ביחד.

כך העיסה צריכה להיות.

 

חצי עיסה שופכים לתבנית ומיישרים.

על העיסה שמים בזהירות עם כף את מלית הגבינה. ומיישרים בזהירות.

מפזרים דובדובנים מקונפיטורה אם רוצים.

מכסים את מילוי הגבינה בזהירות  בעזרת כף. עם עיסת העוגה הנותרת  ומישרים.

אחרי היישור.

העוגה יצאה מהתנור.

מצפים אם השמנת החמוצה. מיישרים ומחזירים לתנור לעוד כ-2 דקות. ומקררים.

 

והנה התוצאה יפה טעימה  עשירה ומיוחדת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת