33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

חצפורי גרוזיני -הכי טעים שיש

חצפורי גרוזיני -הכי טעים שיש


חצפורי= בורקס של הגרוזינים ..מעדן אמתי . 
אבל גם במאכל הזה נתקלתי בכל מיני גרסאות , יש המכינים אותו מבצק שמרים כמו של סמבוסק  ויש מבצק פריך ללא שמרים . 
ביום הולדתי אכלנו במסעדת `שוטא`  החצ`פורי שלהם היה המושלם ביותר,
כששאלתי את בלה בעלת המקום באיזה בצק השתמשו. תשובתה היתה מעורפלת ומחוייכת `המון עבודה , תעזבי , תבואי לאכול אצלי` 
וכך נשארתי מסוקרנת הכנתי מדי פעם חצ`פורי מבצק מלאווח טעים אבל מאד שמן .
הכנתי גם מבצק שמרים ממתכון שהעלתה אילנית12. וזה היה  טעים אבל לא כמו שאכלנו בשוטא.
באחת המסיבות שנערכו בזולה שבה כל משתתף תורם משהו לשולחן המרכזי הביאה אחת האורחות חצ`פורי קסום ....טעים בצורה לא רגילה. 
היא ספרה לי שהחצ`פורי הזה סבתא רבה מכינה רק לאירועים מיוחדים המון עבודה ..
וכך הגעתי לבבושקה בת מעל ל-90 וממני למדתי להכין את החצ`פורי שעשוי מבצק שמרים ודרך הכנתו מזכירה את בצק השמרים הדפוף, ובאלבום המצורף יש תמונות המדגימות
את התהליך.

למתכון בבלוג החדש שלי
http://taly60.blogspot.co.il/2014/06/blog-post.html

 

 

 


חג שבועות שמח.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת