00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

אצבעות שמרים במילוי גבינות ותרד

המצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

קורט מלח

1 כפית גדושה שמרים יבשים (5 גר')

אבקת שום, לפי הטעם

1 כף שמן זית

3/4 כוסות חלב פושר

למלית:

150 גר' גבינה לבנה כחושה כגון "טוב טעם"

100 גר' גבינה בולגרית

30 גר' גבינת פרמזן, מגורר

1 ביצה טרופה (מחצית למלית ומחצית לציפוי)

1 כף שמן זית

1 קוביית עלי תרד קפואים, מופשרים

שומשום, אורגנו מיובש ופרמזן מגורר, לציפוי

 

אופן ההכנה:

1. לקערת מיקסר מנפים קמח ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב. מחברים וו לישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את אב' השום והשמן זית ולאט לאט ובהדרגה את החלב עד לקבלת בצק רך ולא דביק. לשים כ-7 דק' ומעבירים לקערה משומנת היטב ומגלגלים הבצק בשמן כך שיצופה כולו. מכסים הקערה בניילון ומתפיחים כשעה - שעה וחצי להכפלת הנפח.

2. מכינים מלית: מערבבים את הגבינות, מוסיפים 1/2 ביצה טרופה, השמן והתרד ומערבבים היטב לאחידות.

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלק מרדדים למלבן. חותכים ממנו רצועות ברוחב של כ-5 ס"מ בערך.

4. מניחים במרכז כל רצועת בצק פס של מלית, מקפלים קצוות משני הצדדים (כמו בבלינצ'ס) ואז סוגרים לרוחבו. צובטים את הבצק כדי לסגור היטב ומגלגלים קצת על גבי המשטח.

5. מניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. נותנים להם לתפוח עוד כ-20 דק' (בקיץ או קצת יותר בחורף).

6. מערבבים המחצית הנותרת של הביצה עם קצת שמן (קנולה) ומברישים את המאפים. מפזרים אורגנו, פרמזן ולבסוף שומשום.

7. אופים כ-17 דק' בחום של 175 מעלות.

 

בתאבון ושבועות שמח...

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת