00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לטיול יצאנו -"חווה ואדם"

לא יודעת אם בכל גני העירייה זה ככה, אבל הגננת בגן של ג'וניור פשוט אוהבת לחדש. כל מסיבה שונה מקדמותה ומה שראינו בשנה שעברה כבר לא חזר על עצמו השנה. וכך גם עם הטיול השנתי. אם בשנה שעברה ביקרנו כולנו בפרדס אז השנה מצאנו את עצמנו בקציר חיטה בחווה האקולוגית "חווה ואדם".
​לא אפרט יותר מדי על המקום עצמו, זאת אשאיר לאתר החווה מסביר הפנים ,רק אציין שהיא אקולוגית למהדרין (אם בטעות הבאתם משהו מחפצים לא מתכלים שצריך לזרוק אחר כך את הזבל תקחו אתכם הביתה) והסיור היה ממש נחמד.
בתחילת הסיור הילדים הקשיבו לסיפור על שועל אוכל הבשר ש(אלוהים יסלח לי לא זוכרת מי) נגיד תרנגול ניסה לשכנעו לעבור לאכילת לחם ובדרך לא שיווקית בעליל ניסה להסביר לו על תהליך הקציר-דישה-ניקוי-טחינה-ניפוי-לישה-אפיה(לא פחות, מאוד ייתכן שיותר!). ניסה ולא הצליח, באמת מעניין למה? ובהמשך כולנו ניגשנו לשדה זעיר עם עשב מצהיב מיובש ברובו שהוצג כחיטת-בר. מה שחשוב שקיבלנו מגל אמתי לגמרי והסבר קצר על האופן המדויק של הקצירה הידנית ואף ישמנו הלכה למעשה את הנלמד. היה נחמד אם כי שובר גב כי היה צורך להתישר ולתכופף מספר פעמים כדי ללקוד עלומות חדשות כל פעם.
בדרך חזרה אל רחבת פעילות ההמשך חלפנו על פני צמחיה מוריקה מרובה בינה נצפו מנגולד, עץ תותים, עצי זית, תירס, עגבניות, חמניות ומיני צמחי תבלין ועוד מיני גידולים שפוזרו למראית העין ללא חוקיות מסוימת סביב. המקום כולו גם משובץ במיני מבנים אקולוגיים (זאת למדנו באחת הספיישלים של בוב הבנאי!) העושיים בוץ ובקבוקי שתיה ובטח עוד חומרים ממוחזרים שלא ממש נראו לעין, אווירה של רוגע כפרי כזה. משהו שהיה פעם בגינות ביתיות וכיום נעלם מן הנוף העירוני כליל ובקושי נשמר בכפרים המרוחקים מהמרכז.
בהמשך, קיבלנו עלומת חיטים אמיתיים מהמדריך ואז עברנו ל"ניעור" גרגירי החיטה מן השיבולים- מוללנו בין כפות ידנו עד שהגרגרים נשרו על השמיכה שנפרסה מבעוד מועד, נפתרנו מן הגבעולים וניפינו את המוך ואז ניגשנו לאבני הריחיים כדי לטחון. האבנים כבדות מאוד-מאוד! העליונה "רכב" מסתובבת כדי לטחון את הגרגרים וגם נשלפת במאמץ רב כדי להוציא את הקמח שנוצר. בשלב הזה כבר התחלתי לקלוט למה אותו שועל העדיף לתפוס תרנגולות לפרנסתו ולא התרצה באכילת הלחם בלבד. זו באמת-באמת עבודת פרך! ותחשבו שעוד לא הגענו בכלל להכנת הלחם! הילדים אגב היו מרותקים לתהליך- שמרו כל אחד על חופן גרגרים ושלשלו בזהירות אל אבני הריחיים, חיכו עד שהמדריך סובב את הרכב ועד שלבסוף הרים אותה והראה לכולם את הקמח (המלא!) שהתקבל. ג'וניור לא ויתר וכהרגלו טבל את כף ידו וליקק בהנאה.
כמובן בתנאי הקיימה המודרנית כמה תהליכים קוצרו בדרך אל הלחם- הבצק התפוח מתובל בזעתר טרי כבר חיכה לילדודס ומה שנותר להם זה רק לרדד ולמסור להורים שיצלו על הסאג'. האמת? היה טעים, כנראה בזכות השמרים שבדרך כלל לא נהוג להוסיף באפיה מהסוג הזה.
מה אגיד לכם? היה כיף לצאת מהשגרה ומגבולות העיר, כיף לראות חווה מלאה בצמחים אמיתיים כמו בתקופת ילדותנו, כיף לנסות לטחון חיטה כפי שאבות אבותנו עשו לפני אלפי שנים והכי כיף לראות את הילדים נהנים! בכל זאת טיול עם ערך מוסף! כולי תקווה שזו לא הפעם היחידה שילדנו יפגשו את הטבע האמיתי, שיוכלו לגעת ולנסות במו ידיהם איך הדברים נראו והרגישו פעם.

כמובן צילמתי את כל הילדים וכמובן לא אעלה כאן אף תמונה מכל זה. מה שאעלה אלו תמונות נוף שקלטתי סביב שלצערי די שרופות מהשמש של 12 בצהרים אך עדיין מעבירות את התחושה.
תיהנו!

 

 

 

 

 

 

 

 

זו אגב חיטה מלאה במצבה הגולמי

 

 

 

 

תראו מה זה חווה אקולוגית! אפילו הדחליל עושה יוגה :-)

 

 

 

 

וזו חבורת החלוצים המתוקים שלנו !

 

שבת שלום ולילה מנוחה/יום מקסים לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת