33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

כנאפה בלי גלוטן

כנאפה בלי גלוטן

פעם לפני הרבה שנים ההורים היו לוקחים אותנו לאכול כנאפה בממתקי מוטראן ביפו. 

מאז הרבה דברים השתנו, אבל עדיין מתחשק לי לפעמים. 

אז מצאתי את המתכון הבא, שהוא לא פליאו, אבל עבר שינויים בשבילי. 

300 גר` אטריות אורז דקיקות

250 גבינת טוב טעם (היחידה בתחום שמצאתי בלי מלח ובלי חומרים משמרים! וזה אחרי חיפוש מעמיק בסופר)

100 גר` חמאה טובה מומסת

- - - - -

1/2 כוס מים 

1/4 כוס דבש/מייפל/סילאן

כפית תמצית ווניל 

מי ורדים אם יש

- - - - -

אגוזים קצוצים 

מערבבים את המים, המייפל והווניל בפינג`אן עד בעבוע ומחכים שיתקרר.

לאחר מכן מכינים את אטריות האורז. לתוך מים רותחים זורקים את אטריות האורז לדקותיים ומוציאים ומסננים היטב. בקערה גדולה מערבבים את כל האטריות עם החמאה עד שהכל מצופה.

במחבת בינונית, שמים מחצית מכמות האטריות, מעליהן מפזרים את הגבינה (מפוררים בידיים), ומעל שוב את האטריות. מהדקים. מבשלים ככה למשך כרבע שעה, תוך תזוזה (כדי לבדוק שלא נדבק). הופכים את הכנאפה על צלחת, ומגלישים בחזרה לתוך המחבת כדי שהאטריות שהיו קודם למעלה יזהיבו גם הן. 

אחרי עוד כרבע שעה, מסירים מהאש לצלחת. 

שופכים למעלה את הסירופ, ומגישים עם מעט אגוזים קצוצים.  

     

     

   ​    

 

חג שמח !

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת