00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

עוף שלם פתוח בגריל עם תפוחי אדמה

 

חיפשתי רעיון  לעוף שלם , כבר הכנתי אותו שלם בגריל,

הכנתי אותו ממולא עם אורז ובשר ... ודיי רציתי קצת משהו אחר , אפילו טעים ומוצלח יותר...

ואז חשבתי לעצמי למה לא??

לקחת את העוף לפתוח אותו לצורת פרפר ... להוסיף עוד כמה תפוחי אדמה

והינה ארוחה אחת בתבנית אחת...

 

 

המצרכים :

תחילה יש להכין את העוף במשרה בקערה עמוקה:

עוף  1.5. ק"ג פתוח

שמן זית 4 כפות

טריאקי  2 כפות

סויה   3  כפות

פפריקה אדומה גרוסה  -  1 כף

1/4 כוס עד  1/2 כוס  מים רותחים גודל חד פעמי

1 כף מרק עוף.

 

לתוספת : 

6  תפוחי אדמה גודל בנוני - פרוסים לרבועים לאורך כמו בתמונה

1 כף שמן זית

1/2 כף פפריקה גרוסה

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מלח  (לפי הטעם )

 

צריך : תבנית חד פעמית גדולה - או תבנית תנור

 

אופן ההכנה :

1. לפרוס את העוף בבטן לחצי איפה שהשניצלים ולפתוח לשני צדדים לצורת פרפר.

2. להכין משרה מהתערובת עוף, שמן זית, טריאקי, פפריקה גרוסה, סויה, פלוס כוס המים ולערבב

     להניח במקרר כשעה לספיגת הטעמים.

      מי שרוצה יכול להכין את העוף במשרה מהלילה  ...  

3. פורסים את תפוחי האדמה לרבעים כמו ציפס כמו בתמונה  ומשמנים בכף אחת של שמן זית פלפל גרוס , ומעט מלח.

4. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית ולהניח מעל את העוף הפתוח  עם הרוטב וללטף בעזרת הידיים לספיגת הטעמים,

מפזרים על גבי התפוחי אדמה  את  1/2 כף פפריקה גרוסה  .

5. עוטפים בנייר כסף את העוף עם התפוחי אדמה

     מכניסים לתנור  חצי שעה 200 מעלות   - לאפות באפייה רגילה

     ועוד שעה  חצי שעה ללא נייר כסף  כ- 180 מעלות -

     לקראת סוף האפיה  ברבע שעה אחרונה  מומלץ  לאפות בטורבו או בגריל   

        (אלה הם אופציות שנמצאות בתנורים מסויימים וכדאי להשתמש בהם) נותנות קריספיות לעוף

 

בהצלחה..

מס' מנות :  8  עוף עם תפוחי האדמה

בתאבון ...

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת