55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מאפה שמרים במילוי בטטה, עשבי תיבול וגבינות

 

המצרכים לבצק:

1/2 קג' קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

2 כפות שמן זית 

כוס וחצי מים קרים

למלית: 

1 בטטה בגודל בינוני

1-2 תפא"ד קטנים

1 בצל קצוץ דק 

6-7 עגבניות שרי

עלי פטרוזיליה

גבינת מוצרלה או עמק מגורדות

גבינה בולגרית

2-3 גבעולי אורגנו, קצוצים (אופציה)

1/2 קופ' שמנת לבישול

שמן זית לטיגון

מלח, פלפל  שחור

ביצים שלמות

חלמון למריחה

אופן ההכנה:

לשים במיקסר או ביד את חומרי הבצק, עד שהבצק מתגבש ומעט דביק. משמנים קערה ומעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד להכפלת נפחו. מרדדים את הבצק  לצורה של עיגול על נייר אפיה מקומח לעלה בעובי של כ - 1 סמ'.

הכנת המלית:

1. מטגנים את הבצל, עד להזהבתו.

2. מרתיחים את תפא"ד והבטטה, עד לריכוכם, מרסקים למחית ומוסיפים את הבצל המטוגן. מתבלים במלח ופלפל.

3. מפזרים על בצק את המחית, משאירים שוליים של כ- 3 סמ'. מסדרים עגבניות שרי חתוכות, מפזרים הגבינה, השמנת ועשבי התיבול.

4. מותחים את שולי הבצק ומכסים את המלית בחלקה. שוברים ביצים במרכז המאפה, מורחים על שולי הבצק חלמון ואופים כ - 20  דקות לערך, עד שהמאפה מזהיב.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת