00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

עוגת גבינה פירורים - מנצחת.

 

עוגת גבינה פירורים מנצחת -העוגה עשויה מבסיס בצק פריך עם חמאה. עליה יש שכבת גבינה  מוסית עשירה ומאוד טעימה. מעל מצפים בפירורים של בצק חמאה.

יש בעוגה גם גלטין אך אין לכם מה לדאוג ההכנה פשוטה.

 

העוגה מאוד טעימה והיא משתבחת יותר אחרי יום יומיים וגם יותר.-העוגה לא מסובכת להכנה.

החומרים לתבנית  בקוטר-26 ס"מ.

200 גרם חמאה  חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר.

3/4 כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין.

1/4 כפית מלח.

חצי קליפת לימון קטן מוגורד.

1 ביצה שלמה.

  קמח. (300 גרם)  = 3 כוסות  פלסטיק חד פעמיות לשתיה קרה.

1 כפית אבקת אפיה.

אופן ההכנה;-?לשים בקערה-חמאה. סוכר. סוכר ונילין. ביצה ומלח. וקליפת לימון   ולערבב בכף עץ עד שאין גושים. להוסיף את הקמח ואבקת האפיה

לערבב עד שנוצרים פירורים . לא ללוש יותר מידי. (אפשר גם להכין במגימקס).

לשמן היטב  בחמאה את תחתית התבנית ולשטח  ולהדק לתבנית.3/4 מכמות הפירורים בעובי אחיד.אם אופים ברינג ללא תחתית שמים מתחת נייר אפייה ואין צורך לשמן.

את שאר הבצק לאפות על נייר אפיה- (ממנו אנחנו ניצור את הפירורים שעל העוגה).

לאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות בין 10-15 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה. -ולקרר.

 

החומרים למילוי מוס הגבינה ;

 

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת.

2 גביעי גבינה בטמפרטורת החדר.

1 גביע שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר.

1 כוס סוכר.

1 כפית תמצית וניל.

----------------------------------------------------

7 גרם אבקת גלטין (חצי שקית).

1/3 כוס מים.

--------------------------------------------------

בקערה קטנה. לערבב גלטין עם המים. להשאיר כ-5 דקות.עד אשר הגלטין מתנפח. (לא לשכוח קערה שמותרת לשמוש במקרוגל).

לשים במקרוגל להמסה  להזהר לא לחרוך את הגלטין ניתן לשים את הקערה בתוך סיר עם מים חמים עד אשר הגלטין נמס.

 

?לשים בקערה גדולה -. 2 גביעי גבינה לבנה.   1 גביע שמנת חמוצה.   את הסוכר. והוניל.   -ולערבב. 

 

לתוך  קערת הגלטין המומס לשים בערך- כוס מעיסת הגבינה ולערבב במהירות עם מקצפה. לעיסה הומוגנית .

עכשיו את קערת הגלטין  שעורבב עם כוס עיסת הגבינה. לשפוך לתוך הקערה הגדולה (   הקערה עם הגבינה השמנת החמוצה והסוכר והוניל.).

ולערבב עם מטרפה במהירות להומוגניות.  עכשיו להוסיף את השמנת המתוקה המוקצפת ולערבב עם מרית בעטיפה. 

לשפוך את העיסה על הבצק האפוי ליישר. ולפזר באופן אחיד את פירורי הבצק האפוי. לעטוף בניילון נצמד ואאחסן בקירור לפחות ליום אחד.

ניתן גם להקפיא. העוגה משתבחת במקרר אפילו לאחר יומיים שלושה.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת