2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת היער השחור ..

עוגת היער השחור ..

חודשי הקיץ אצלינו במשפחה הם סיבה טובה לחגיגות ,הרבה ימי הולדת וימי נישואין ,

החלטתי לסמן את האירועים בעוגה מפוארת ועשירה של שכבות עוגת שוקולד רכה ונהדרת

ובניהם קצפת ודובדבנים עוגה שמוכרת בשמה ``היער השחור``עוגה

מרשימה ביופיה וטעימה מאוד למרות השכבות העוגה קלילה ולא דחוסה וכבדה .

את המתכון לקחתי מהרשת שייך לחן שוקרון .

מצרכים לעוגה :

לעוגה בקוטר 24 ס”מ

חצי כוס אבקת קקאו משובחת

כוס וחצי קמח

כף שטוחה סודה לשתייה

כפית אבקת אפיה

כוס וחצי סוכר

גביע יוגורט רגיל

3 ביצים

כוס שמן קנולה

כפית תמצית וניל

רבע כוס מים רותחים עם כפית קפה אספרסו משובח

לדובדבנים :

סלסלת דובדבנים טריים (יש כבר נהדרים בשוק) והם הרבה יותר טעימים מהמשומרים. מגולענים וחצויים

3 כפות גדושות של סוכר

4 כפות מלאות של ליקר כלשהוא\ ברנדי\ רום (אני השתמשתי בליקר תפוזים קוונטרו וזה היה מושלם)

לקצפת :

3 מכלים של שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות סוכר שטוחות

כף פודינג וניל

לתלתלי השוקולד :

טבלת שוקולד מריר מגוררת גס

אופן ההכנה :

לתלתלי השוקולד – מגוררים גס את כל החבילה ושומרים בצד

לדובדבנים – מערבבים היטב את כל החומרים ומשרים לפחות כשעתים בחוץ. מתקבל רוטב אדמדם וסמיך. מסננים ושומרים את הרוטב לחוד.

לקצפת – מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וכף פודינג וניל לקצפת יציבה וסמיכה.

לעוגה – מערבבים היטב את כל החומרים פרט לקמח בקערה . מוסיפים את הקמח המנופה לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים רק עד שהקמח נספג (לא לערבב יותר מדי אחרת העוגה לא תהיה רכה)

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מחלקים את הבלילה בין שלוש תבניות נפרדות עם נייר אפיה עליהם (היא יוצאת דקה ולכן אי אפשר לחתוך אותה לשלוש) או בתבנית אחת גדולה שממנה תקרצו 3 עיגולים שווים.

מחלקים את הבלילה לשלוש תבניות או אחת גדולה ומישרים את הבלילה עם מרית. אופים כרבע שעה או עד שהעוגה יבשה לחלוטין. מצננים (אפשר במקרר)

הרכבת העוגה :

מניחים את העיגול הראשון של העוגה על גבי משטח הגשה כאשר הצד החלק פונה למעלה. מברישים אותו היטב עם שליש מסירופ הדובדבנים.

מניחים בעדינות שכבה קטנה של קצפת ומעליה כמות נכבדת של דובדבנים (לטעמכם) מניחים עוד שכבה עבה יותר של קצפת שתצפה את הדובדבנים לחלוטין. מניחים את השכבה הנוספת של העוגה ושוב מספיגים בסירופ, מעט קצפת, דובדבנים ושוב קצפת לכיסוי

לבסוף מניחים את השכבה האחרונה של העוגה, מברישים בסירופ ואז מצפים את כל העוגה לחלוטין בקצפת ובעזרת מרית מחליקים אותה כמיטב יכולתכם.

מצפים את כל העוגה בתלתלי השוקולד ואת שאר הקצפת מכניסים לשק זילוף עם פיית כוכב בינונית. מזליפים כוכבים על החלק העליון של העוגה. מקשטים בדובדבנים טריים ומעבירים לקירור ל 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

קישור למתכון http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/sweets/Recipe-84f1b79de649f31006.htm

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת